Evenimentul Zilei > Actualitate > Sorin Oprescu taie tot ce prinde
Sorin Oprescu taie tot ce prinde

Sorin Oprescu taie tot ce prinde

Pe lângă bannerele PDL București care denunțau greva parlamentară a Opoziției, Primarul General al Capitalei, Sorin Oprescu, le-a dat jos și pe cele prin care Organizația Oamenilor de Afaceri a PDL București încurajau consumul de produse românești. Aceștia îl acuză de primar de abuz de putere.

Preşedintele Organizaţiei Oamenilor de Afaceri a PDL Bucureşti, Irinel Cristu, a precizat, într-o conferinţă de presă, că bannerele respective aveau autorizație de amplasare de la primăriile de sector. Ea a prezentat, spre exemplificare, un aviz din partea Primăriei Sectorului 1, care permitea instalarea acestora. 
În ciuda acestor avize de la primăriile de sector, Primarul General al Capitalei a dispus demontarea bannerelor "amplasate fără documente legale", "ai căror proprietari nu au putut fi identificați" și care "înștiințați fiind prin afișare la fața locului, cu termen de 24 de ore pentru desființare nu s-au conformat". Irinel Cristu spune însă că avea avize de la primăriile de sector, că pe bannere scria clar că este o campanie a organizației PDL București, așa că proprietarii erau identificabili, și că oricum nu i-a anunțat nimeni să dea jos materialele, nici prin înștiințare directă, nici altfel.
În momentul când a dat jos bannerele PDL București, care abordau problema absenței Opoziției din Parlament, Oprescu a spus că nu a început campania electorală și nu este cazul să se dea asemenea mesaje, dar oamenii de afaceri din PDL București consideră că acest lucru nu se poate aplica și campaniei lor. "Bannerele reprezentau un proiect pentru conservarea unui număr de locuri de muncă existent şi să genereze noi locuri de muncă. În calitate de primar independent, cel puţin din punct de vedere moral, domnul Sorin Oprescu trebuia să susţină acestă campanie indiferent cine ar fi fost iniţiatorul ei", declară Irinel Cristu.
Ea a reamintit că, atunci când USL a umplut Bucureștiul de bannere împotriva Elenei Udrea, ca reacție la intenția PDL de a pune în dezbatere publică o lege a Capitalei, pe Oprescu nu l-a mai deranjat și nu a considerat că ar fi fost vorba de campanie electorală. "Când USL a umplut Bucureștiul cu toate afișele acelea oribile, Oprescu nu a avut nimic de zis. Probabil că nu începuse curățenia de primăvară. Domnul primar general trebuia să ne anunţe că vrea să facă curţenie de primăvară dând jos nişte banere care nu făceau decât să promoveze consumul produselor româneşti. Probabil domnul Sorin Oprescu a intrat în campania electorală şi se foloseşte de funcţie ca să atace partidul care va avea un candidat foarte puternic la Primăria Capitalei", a comentat Irinel Cristu.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: