Şomerii nemţi nu mai au voie să facă pariuri

Şomerii nemţi nu mai au voie să facă pariuri

Tribunalul de mare instanţă de la Koln, din landul Renania de nord-Westphalia, a cerut ca Westlotto să nu mai accepte pariurile sportive venite din partea şomerilor.

Tribunalul regional nu este de acord ca persoanele fără un loc de muncă şi care trăiesc din ajutorul de social să parieze pe evenimente sportive. Instanţa a cerut angajaţilor de la Westlotto să interzică pariurile şi în rândul şomerilor care nu mai beneficiază de ajutorul social, dar care pariază pe o sumă importantă, anunţă RTE News.

Nu a fost însă stabilit şi ce se înţelege printr-o miză mare, ori cum pot stabili angajaţii de la Westlotto ce persoane beneficiază de ajutorul social minim.

În urmă cu câteva săptămâni, în luna martie, aceeaşi instanţă a interzis Westlotto să mai accepte pariuri de la jucători care "riscă mize prea importante în raport cu veniturile lor". Decizia din martie se referea la aceeaşi categorie de persoane care trăieşte din ajutorul social minim.

Ne puteți urmări și pe Google News

Axel Webber, purtător de cuvânt al Westlotto, a precizat că decizia curţii este absurdă. Acesta a mai precizat că interzicerea pariului din cauza unei suspiciuni este o discriminare. Compania Westlotto va face apel.