Oana, 35 ani: Sunt căsătorită de 10 ani şi am un băieţel de 6 ani. În urmă cu trei luni mi-am înşelat soţul cu un bărbat de care cred că m-am îndrăgostit. Nu vreau să renunţ la niciunul dintre ei, pentru că pe soţ îl iubesc, dar cu celălalt mă simt foarte bine şi foarte atrăgătoare. La început am simţit un sentiment de vinovăţie faţă de soţul meu, dar am văzut că nu mă pot abţine să nu mă văd cu celălalt bărbat. Ştiu că nu e corect ce fac şi vă rog să-mi daţi un sfat. Oricât am încercat, nu reuşesc să mai găsesc pasiunea cu soţul meu.
Este o situaţie destul de serioasă şi nu cred că vei putea obţine rezultate bune dacă nu te adresezi unui specialist. Mai devreme sau mai târziu, va trebui să optezi, pentru că situaţia asta nu poate continua la nesfârşit. Opţiunea aceasta nu poate fi făcută numai raţional. Este clar că nu merge ceva în relaţia cu soţul tău. Te-aş sfătui să-ţi propui o perioadă de pauză cu amantul de o lună, o lună jumătate, timp în care să încerci să te implici afectiv în relaţia cu soţul tău. Nu există reţete universale pentru a ieşi din situaţia aceasta. Rutina în cuplu apare în multe cazuri, dar unele persoane nu recunosc din jenă şi nici nu-şi duc până la capăt trăirile. Problema cea mai mare ar fi copilul. Trebuie să te gândeşti la o relaţie de trei persoane oficializată şi la una de două persoane neoficializată.

NOTĂ.
Aşteptăm întrebările dumneavoastră la adresa de e-mail [email protected] sau la adresa „Evenimentul zilei“, bd. Dimitrie Pompeiu, nr. 6, sector 2, Bucureşti, secţiunea Familia.