Evenimentul Zilei > Social > Soluţia găsită de Raed Arafat după ce românii i-au cerut demisia. O listă a durerii
Soluţia găsită de Raed Arafat după ce românii i-au cerut demisia. O listă a durerii

Soluţia găsită de Raed Arafat după ce românii i-au cerut demisia. O listă a durerii

În contextul în care românii au început să iasă pe străzile marilor oraşe pentru a protesta faţă de ultimele măsuri sanitare, Departamentul pentru Situaţi de Urgenţă (n.r. – al cărui şef este Raed Arafat) a prezentat luni seară lista ţărilor care au impus restricţii de circulaţie pe timpul nopţii pentru a reduce răspândrea pandemiei de coronavirus.

Soluţia găsită de Raed Arafat după ce românii i-au cerut demisia. O listă a durerii. „Restricţiile luate la nivelul României, pe lângă rolul acestora de a diminua presiunea regăsită la nivelul întregului sistem medical, au in final rol de prevenţie şi salvare se vieţi.

Astăzi (n.r. – luni), 29 martie 2021, în cadrul secţiilor de Terapie Intensivă a fost raportat un număr de 1.398 persoane şi 881 de persoane aflate în Unităţile de Primiri Urgenţe, la nivel naţional. Scopul nostru este de a salva. Noi, împreună, suntem o echipă! Doar aşa, vom trece cu bine de această perioadă”, a transmis DSU, care a prezentat intervalele orare impuse în alte ţări pentru a limita răspândirea noului coronavirus chinezesc.

Soluţia găsită de Raed Arafat după ce românii i-au cerut demisia

Șeful DSU, Raed Arafat, a declarat luni, după ședința BEx al PNL, că restricțiile impuse de autorități sunt mai relaxate decât în alte țări. El a dat asigurări că nu vor exista restricții mai dure. Mai mult, Raed Arafat i-a sfătuit pe români să se vaccineze și să respecte măsurile de protecție pentru ca restricțiile actuale „să devină istorie”.

„Din această cauză s-au luat unele măsuri, care nu diferă de măsurile din alte țări, ba chiar sunt mai ușoare, și care permit să controlăm situația cât de cât până când vaccinarea merge mai departe. Noi acum mergem pe ideea că încercăm să controlăm situația, dar trebuie să continue campania de vaccinare.

Dacă ea merge bine, oamenii se vaccinează, vor veni și câteva milioane de doze în următoarea perioadă, poate aceste restricții vor începe să devină istorie pentru noi, să revenim încet încet la normalitate. Dar pentru asta campania de vaccinare trebuie să meargă bine și în paralel să respectăm măsurile, măcar în următoarea perioadă, să nu avem impactul care este în sectorul sanitar

Raed Arafat explică noile restricții sanitare: „Situația nu este stabilă. De asta s-au luat unele măsuri”
Raed Arafat

Multe companii private încurajează telemunca

Știu foarte multe companii private care încurajează telemunca. La DSU am oameni care lucrează de la distanță. Deci, și în sectorul public poate fi aplicat acest lucru, telemunca poate fi aplicată. Decalarea programului de muncă este foarte importantă, ca să nu aglomerăm mijloacele de transport public. Unii să plece la ora 16:00, alții la ora 15:00 să vină mai devreme, alții să plece un pic mai târziu. Cu asta evităm și aglomerarea la magazine.

La magazin toată lumea merge şi, dacă le lăsăm deschise până la ora 24:00, tot toată lumea merge. Regula magazinului a fost corelată cu interdicţia de circulaţie. Dacă circulaţia se interzice după ora 20:00, atunci cu două ore înainte magazinele se opresc, pentru ca oamenii să poată să ajungă acasă şi lucrătorii din magazine să ajungă acasă.

Ca să te duci la magazine în fiecare zi la ora 18:00, asta înseamnă că nu se respectă nicio regulă, că toată lumea munceşte până la ora 18:00, fără decalare de program, fără telemuncă.

Se permite telemunca, se permite şi decalarea programului

În momentul în care se permite telemunca, se permite şi decalarea programului, atunci oamenii pot să meargă la diferite orare şi, în momentul în care decalezi programul de muncă, cei care pleacă mai devreme ajung la magazin şi nu se aglomerează, aceasta este regula”, a declarat Raed Arafat la Digi24.

Șeful DSU a avut un mesaj şi pentru protestatarii antimască și antirestricții: „Nu am ce să comentez. Protestează și vin cu unele puncte de vedere care trebuie să le probeze. La acest moment, probele sunt de cealaltă parte și sunt mai puternice, iar realitatea din România este alta din punct de vedere al pandemiei.”

Momentul șocant de la proteste. Act de violență din partea a 12 minori

Guvernul a cedat în fața protestelor. S-a făcut o listă cu relaxarea restricțiilor

George Simion, liderul AUR, îi cheamă pe români în stradă. Protest de proporții anunțat luni