Solomon, dat jos de Berceanu din fruntea PDL Craiova. Edilul a rămas fără sprijin pentru locale

Solomon, dat jos de Berceanu din fruntea PDL Craiova. Edilul a rămas fără sprijin pentru locale

Primarul Craiovei, Antonie Solomon, a fost debarcat din funcţie de lider al filialei municipale a PDL în urma votului dat sâmbătă de Consiliul de Coordonare al organizaţiei. Ameninţările liderului filialei judeţene Dolj, Radu Berceanu au fost transpuse în realitate: cel care s-a jucat de-a candidatura în numele UNPR, ba cu cea în numele PDL, nu va mai beneficia de sprijinul partidului pentru obţinerea unui nou mandat de edil. În replică, Solomon acuză existenţa unei conspiraţii orchestată de un grup restrâns de interese şi precizează că intenţionează să acţioneze în continuare în favoarea craiovenilor

PDL Craiova a votat, sâmbătă, eliberarea din funcţie a preşedintelui filialei, Antonie Solomon, după ce liderul de Dolj, Radu Berceanu, l-a acuzat pe acesta de "furt intelectual", învinuindu-l printre altele, de arogarea meritelor pentru o serie de proiecte cu finanţare europeană care sunt derulate în municipiu. Decizia reprezentanţilor Consiliului de Coordonare al PDL Craiova luată cu 235 de voturi pentru din totalul de 250, vine pe fondul unor contre între Solomon şi filiala democrat-liberală care au culminat cu anunţul acestuia de candidatură la primărie în numele UNPR. Locul lui Solomon în fruntea PDL Craiova a fost luat de actualul viceprimar al municipiului, Marinică. Nu înainte ca Radu Berceanu să-l atace dur pe Antonie Solomon şi să-l acuze de "furt intelectual". "Domnul Solomon a lucrat mult la aceste contracte. Timp de şase luni cât a fost în puşcărie, atunci când nu a mai avut drept de semnătură, dar şi atunci când a plecat în concediu. Normal, dacă avea verticalitate putea să-i felicite şi pe cei care au fost în locul lui", a spus Berceanu. Berceanu i-a reproşat edilului că deşi partidul şi toţi colegii l-au susţinut în perioada în care a avut probleme cu justiţia, Soloman a făcut uitat sprijinul primit atacând de zor PDL. Liderul PDL Dolj a admis însă că decizia de revocare a acestuia din funcţie a fost provocată de evenimentele din ultima lună, când Solomon a jucat ping-pong cu candidatura sa la primărie, când anunţând că va merge la alegeri cu UNPR în spate, când susţinând că este încă liderul PDL Craiova şi reprezentantul acestui partid la viitoarele alegeri locale. Confruntat cu rejectarea sa din PDL, Solomon susţine că a fost înlăturat de la şefia organizaţiei municipale a PDL în urma malversaţiunilor unui grup restrâns de interese. "Este regretabil ce s-a întâmplat zilele acestea în rândurile PDL Craiova şi nu voi insista pe marginea unor lucruri puse la cale de un grup care a reuşit doar contraperformanţe în administraţie şi politică. Am adus PDL Craiova la stadiul în care are doi senatori şi doi deputaţi în Parlament, iar în Consiliul Local am adus lângă mine 15 consilieri, cu care am făcut o majoritate confortabilă, în condi?iile în care aveau doar patru consilieri la venirea mea. Nu pentru binele pe care l-am făcut pentru ei m-au dat afară, ci pentru interesele unui grup restrâns", a afirmat Antonie Solomon.

Edilul Craiovei susţine însă că va reprezenta în continuare interesele craiovenilor, atâta vreme cât aceştia vor avea încredere în el. "Am alături de mine zeci de mii de craioveni şi, în acest moment, ei au rămas partidul meu. Cred în Craiova şi, atâta vreme cât oamenii îmi vor acorda încrederea, nu-i voi dezamăgi cu faptele mele şi, la fel ca şi până acum, voi fi in fiecare zi în mijlocul lor", afirmă Solomon.

În ceea ce priveşte acuzaţiile formulate de Berceanu, primarul susţine că acestea sunt nefondate, realitatea fiind cu totul alta. "În locul domnului Berceanu, m-aş abţine să folosesc termenul furt. Ca să lămurim lucrurile, vreau să precizez că pe 30 aprilie 2009 prezentam opiniei publice proiectele din Planul Integrat de Dezvoltare Urbană a Craiovei, gândit de mine împreună cu specialiştii din cadrul instituţiei, iar în noiembrie 2009 anunţam aprobarea acestuia de către autoritatea de coordonare a instrumentelor structurale de pe lângă Ministerul de Finanţe", spune primarul.

Ne puteți urmări și pe Google News

Antonie Solomon anunţa, pe la mijlocul lunii iulie, că va candida din partea UNPR pentru un nou mandat la primăria municipiului Craiova. El a evitat un timp să-şi clarifice statutul în PDL, unde după eliberarea sa din arest, fusese reales preşedinte al organizaţiei municipale a PDL Craiova. Ulterior, Solomon a făcut declaraţii publice că va candida din partea PDL şi anticipa crearea unei alianţe electorale cu UNPR la nivel naţional pentru viitoarele alegeri.