Întrebat de analistul politic Bogdan Chiriac dacă se așteaptă ca PSD să rămână în opoziție până în 2024, Marcel Ciolacu a răspuns: „Aici este altă temă, de modificare a Constituției”.

Președintele social-democrat, Marcel Ciolacu, a declarat că dorește modificarea Constituției pentru alegeri anticipate mai facile

Președintele social democraților, Marcel Ciolacu, a declarat că PSD dorește modificarea Constituției în așa fel încât să se poată organiza mai ușor alegeri anticipate. “Mâine, dacă sunt alegeri, PSD câştigă alegerile. Nu cu 4 – 5 procente, detaşat. Şi ce faci în astfel de cazuri? Faci alegeri anticipate”, relatează DC News .

„Este o temă privind modificarea Constituţiei. De exemplu, în Italia se creează o majoritate după alegeri, cum este normal, cum s-a creat şi în România. Dacă pe parcursul celor 4 ani de mandat o formaţiune iese din respectiva majoritate se fac alegeri anticipate.

Nu faci tu modificări în timpul jocului. Când faci modificări, în momentul ăla faci alegeri anticipate”, a spus Marcel Ciolacu într-un interviu acordat DC News.

PSD agrează ideea. ”Vom face dezbateri pentru că vorbim de modificarea Constituției”, a spus Marcel Ciolacu

„Deja avem o echipă. Nu e singura modificare. O echipă întreagă, Titus Corlăţean, profesori universitari, Robert Cazanciuc lucrează. Sunt 6 sau 7 colegi care vor veni cu un proiect de propunere de modificare a Constituţiei.

Vom face dezbateri pentru că vorbim de modificarea Constituţiei. Ştim foarte bine că în România e foarte greu să faci alegeri anticipate, datorită Constituţiei. Cred că democratic este să fie şi alegeri anticipate. Mi se pare singura ţară europeană care nu a avut alegeri anticipate în 30 de ani”.

„Îl anunţ astăzi pe domnul preşedinte că actualul Parlament nu mai reprezintă votul românilor după două – trei luni de la alegeri. Mâine, dacă sunt alegeri, PSD câştigă alegerile, nu cu 4 – 5 procente, detaşat. Şi ce faci în astfel de cazuri? Faci alegeri anticipate”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Deși, pare foarte sigur pe sine, președintele social-democrat nu are la bază creșteri în sondaje spectaculoase în favoarea partidului său. Singurul succes concret obținut este cel din alegerile parlamentare din 2020.