Soc pe bursa

Soc pe bursa

Toti indicii bursieri au incheiat ziua pe rosu, ca efect al declinului pe pietele internationale.

In sedinta de tranzactii de astazi a Bursei de Valori Bucuresti, titlurile Bancii Transilvania s-au ieftinit cu 6,54 la suta, iar actiunile BRD s-au ieftinit cu mai 4,77 la suta, fata de valoarea de ieri.

Cele mai mari scaderi le-au inregistrat actiunile Oil Terminal (-8,81 la suta), Electroputere (-7,94 la suta), Petrolexportimport SA (- 6,77 la suta).

„Unda de soc la nivel bursier s-a propagat bineinteles si la Bucuresti unde desi pe lichiditate mai modesta (doar 20,55 milioane de euro pe parcursul intregii zile) scaderile au fost comparabile ca amplitudine”, se arata in pagina electronica a firmei de brokeraj KTD Invest.

Ne puteți urmări și pe Google News

Valoarea indicelui Societatilor de Investitii Financiare a scazut astazi cu 2,45 la suta, iar indicele ROTX, jucat la Bursa din Viena s-a depreciat cu 4,62 la suta.

Brokerii mai spun ca scaderea puternica inregistrata la inceputul acestei saptamani vine dupa o insiruire de 2-3 saptamani de declin al bursei, intr-o perioada in care de regula investitorii se asteapta la crestere.

Cititi si Mugur Isarescu: "Nu cantati prohodul leului"