Evenimentul Zilei > International > Slovacia a autorizat vaccinul rusesc anti-COVID. Un alt stat UE pregătește o măsură similară
Slovacia a autorizat vaccinul rusesc anti-COVID. Un alt stat UE pregătește o măsură similară

Slovacia a autorizat vaccinul rusesc anti-COVID. Un alt stat UE pregătește o măsură similară

Slovacia a autorizat vaccinul rusesc anti-COVID, devenind cea de-a 39 țară din lume care își va imuniza cetățenii împotriva coronavirusului cu Sputnik V.

Slovacia a autorizat vaccinul rusesc anti-COVID. Cetățenii slovaci vor fi imunizați împotriva COVID-19 cu vaccinul dezvoltat de Rusia. Autoritățile din Slovacia au înregistrat acest vaccin anti-COVID-19 Sputnik V.

Astfel, statul slovac a devenit ce-a de-a 39-a țară din lume care a înregistrat, autorizat şi certificat vaccinul Sputnik V. Serul va fi utilizarea pe teritoriul Slovaciei pentru vaccinarea împotriva noului coronavirus. Anunțul a fost făcut de dezvoltatorii vaccinului din Rusia, printr-o postare pe pagina de Twitter.

„Slovacia a devenit a 39-a țară din lume și a doua țară din UE, care autorizează utilizarea Sputnik V pe teritoriul său.”, se specifică în comunicatul postat pe Twitter de dezvoltatorii vaccinului din Rusia.

Slovacia a autorizat vaccinul rusesc anti-COVID

În acest context trebuie spus că și Cehia ia în considerare să autorizeze vaccinul dezvoltat de Rusia pentru imunizarea cetățenilor săi. Premierul ceh, Andrej Babiš, a afirmat recent că, în opinia sa, Republica Cehă ar putea începe vaccinarea populaţiei cu vaccinul rusesc împotriva coronavirusului.

Cehii sunt de părere că ar putea folosi Sputnik V chiar dacă vaccinul rusesc nu a fost înregistrat de Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA).

Autoritățile au comandat Sputnik V

Cehia a anunțat că a comandat doze de vaccin anti-Covid rusesc Sputnik V. Autoritățile cehe și-au motivate decizia prin necesitatea de a compensa problemele de livrare ale vaccinurilor comandate de Uniunea Europeană.

„După ce m-am consultat cu prim-ministrul, i-am trimis o scrisoare lui Vladimir Putin, cu solicitarea unei livrări de vaccin Sputnik V. Informaţiile venite de la ambasada rusă sugerează că ea ar putea sosi în zilele următoare”, a declarat președintele Cehiei.

Președintele țării spune că are în vedere și comandarea de vaccin chinezesc Sinopharm.

Cehia este, în ultimele zile, țara cu cel mai multe cazuri noi de infectare la 100.000 de locuitori. Campania de vaccinare merge mai greu din cauză că livrările de vaccinuri comandate de UE au întârziat, în ultima vreme.