Alături de peste 80 de fete, câştigătoare ale titlului "Miss Universe" în ţările lor, Larisa Popa, desemnată vineri seară cea mai frumoasă româncă, este în febra ultimelor repetiţii înainte de finala din Brazilia a concursului. Tânăra de 24 de ani a fost aleasă de juriu şi public să reprezinte România în concurs şi promite să nu dezamăgească.

A câştigat coroana la a doua încercare

Concurenta din Slatina va pleca pe 20 august spre ţara ce găzduieşte Miss Universe în 2011. Acolo, urmează peste trei săptămâni de cantonament în care, pe lângă mici distracţii şi program turistic, finalistele trebuie să participe la cursuri, să meargă la cine caritabile şi să fie prezente la licitaţia pentru cadoul naţional – fiecare concurentă aduce un cadou care să reprezinte ţara.

"În ultimii ani a fost adus un obiect făcut de Ioan Nemţoi. Probabil şi anul acesta vom face la fel", spune Larisa. Este a doua oară când concurenta din Slatina participă la "Miss Universe România". Anul trecut, deşi s-a clasat în top 10, nu a obţinut titlul. Competiţia a fost câştigată de Alexandra Cătălina Filip. "Am vizionat toate filmele legate de concursul «Miss Universe» şi mă refer la toate ediţiile «Miss Universe» postate pe internet. Am studiat evoluţia câştigătoarelor din anii precedenţi şi am căutat sfaturi date de antrenorii specializaţi în astfel de concursuri", povesteşte Larisa Popa.

După un an de pregătire, ea a reuşit să spulbere visul celorlalte concurente. A ajutat foarte mult şi faptul că a fost cu mult mai încrezătoare în forţele proprii şi a ştiut la ce să se aştepte. "Am fost mult mai bine pregătită", afirmă tânăra, sigură pe puterile ei. Acesta a fost şi motivul pentru care a câştigat coroana, conform ei. A învăţat, din experienţa din 2010, că singura şansă este să fii pe deplin pregătit şi să îţi doreşti titlul de miss.


"Celelalte ţări au voie să intervină asupra aspectului fizic cu ajutorul medicului estetician. În România nu este permis"
LARISA POPA, Miss Universe România 2011


Fără operaţii plastice

Cea de-a 60-a ediţie a "Miss Universe" va fi transmisă la începutul lunii septembrie în peste 200 de ţări. NBC şi Telemundo vor difuza în direct competiţia la care vor participa tinere din peste 80 de ţări.

Concurenţa este mare, iar presiunea standardelor universal valabile ale frumuseţii le face pe multe dintre concurente să apeleze la bisturiu. Aceasta este una din controversele concursului "Miss Universe" care riscă să se transforme, dintr-un "turnesol" al frumuseţii, într-unul al celor mai reuşite operaţii estetice. Multe ţări permit ajustarea unor aspecte fizice neplăcute ale concurentelor, iar acestea nu se sfiesc să apeleze la chirurg.

"Celelalte ţări au voie să intervină asupra aspectului fizic cu ajutorul medicului estetician. În România nu este permis acest lucru", povesteşte concurenta română, adăugând că vrea să câştige juriul de partea ei cu ajutorul frumuseţii sale naturale.

Nici pregătirea de dinainte de concurs nu este de neglijat. Înainte de plecarea de pe 20 august Larisa trebuie să repete mişcările scenice şi să facă lecţii de machiaj, dicţie, coafură, să participe la şedinţe foto şi filmări. Până la urmă, în Sao Paulo fiecare pas al concurentelor va fi urmărit, iar ele trebuie să pară perfecte.

"Trebuie să uimesc la proba costumului de baie", povesteşte românca, menţionând că se duce în Brazilia cu gândul să câştige coroana. Chiar dacă o clasificare în primele 15 concurente – cele pentru care se realizează clasament – ar fi o onoare pentru tânăra din Slatina, ea a declarat că îşi dă toată silinţa să întreacă performanţa din 1930 a Marianei Mirică, locul al treilea.

"Voi demonstra că m-am pregătit din plin şi că sunt capabilă să intru în primele 15", promite Larisa.

Totuşi, competiţia este strânsă şi istoria recentă a concursului arată că naturaleţea româncelor nu a fost apreciată destul cât să le asigure un loc fruntaş.

<iframe width="560" height="450" src="http://www.youtube.com/embed/AbqJhLcMTHU" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

ISTORIE

Prima "Miss Universe România", în 1929

"Miss Universe" este un concurs de frumuseţe care s-a organizat prima oară în 1926. Ediţia de debut a ceea ce avea să devină cel mai popular şi mediatizat concurs de frumuseţe a avut loc în Texas, SUA.

România a fost prezentă pentru prima dată în competiţie prin Magda Demetrescu, cea care a obţinut în 1929 locul şase, un premiu de 100 de dolari şi un ceas.

Un an mai târziu, Mariana Mirică se clasa pe locul trei în competiţie, cel mai bun loc obţinut vreodată de România. După o lungă pauză, ţara noastră este din 2009 din nou prezentă în concurs.