Evenimentul Zilei > Social > Arheologii au dat lovitura deceniului. Descoperirea din România a făcut înconjurul lumii
Arheologii au dat lovitura deceniului. Descoperirea din România a făcut înconjurul lumii

Arheologii au dat lovitura deceniului. Descoperirea din România a făcut înconjurul lumii

O echipă condusă de un paleontolog ungar a redescoperit un sit al dinozaurilor în Transilvania, a anunţat luni Muzeul Naţional de Istorie al Ungariei.

Luni, Muzeul Naţional de Istorie al Ungariei, a anunțat că o echipă condusă de un paleontolog ungar a redescoperit un sit al dinozaurilor în Transilvania.

O echipă internaţională condusă de paleontologul ungar Gabor Botfalvai a redescoperit un sit unic al dinozaurilor în regiunea Transilvaniei, a anunţat luni Muzeul Naţional de Istorie al Ungariei, relatează agenţia MTI.

Fragmente de oase fosilizate descoperite în partea de vest a Bazinului Haţeg oferă o reprezentare unică a perioadei cretacice târzii care a precedat extincţia bruscă în masă a dinozaurilor, potrivit muzeului ungar.

Situl a fost cartografiat prima dată imediat înaintea Primului Război Mondial de către geologul ungar Ottokar Kadic, care a adunat o colecţie foarte bogată de fosile de dinozauri şi alte reptile, inclusiv Magyarosaurus dacus, prima specie de dinozaur pentru care se face referire la teritoriul ungar.

După război, în urma Tratatului de pace de la Trianon, zona a fost cedată României şi lucrările de explorare au fost sistate, fiind pierdute chiar şi puţinele informaţii despre locaţia exactă a sitului, menţionează muzeul ungar.

Un sit al dinozaurilor, redescoperit în Transilvania

Însă recent a fost găsită harta folosită la acea vreme de Ottokar Kadic, ceea ce a permis echipei de cercetători să identifice exact situl. Acolo această echipă a petrecut mai multe săptămâni, colectând peste o sută de fosile de vertebrate, inclusiv coloana vertebrală întreagă a unui dinozaur sauropod şi fragmente de oase de crocodili şi broaşte ţestoase.

O descriere detaliată a descoperirilor unice a fost publicată în revista ştiinţifică Cretaceous Research.

Sursa: Agerpres

CITEȘTE ȘI Cel mai mare dosar legat de fraude cu fonduri europene. 111 persoane implicate în reţea

CITEȘTE ȘI Se zguduie Casa Regală. Interviu Oprah cu Meghan şi Harry: „Regina este un șef al Mafiei”

CITEȘTE ȘI  Update. Detalii terifiante despre tragedia de la Onești. Soția criminalului, reținută

CITEȘTE ȘI Facebook face anunţul momentului! În luna mai va fi lansarea. Ce urmăreşte Zuckerberg cu acest proiect