Evenimentul Zilei > Actualitate > Sinistratii s-au intors in blocul explodat

Sinistratii s-au intors in blocul explodat

Viata a început sa reintre în normal ieri pentru locatarii blocului de pe aleea Tisei din Satu Mare, locul exploziei de duminica spre luni noaptea.

Acestia au început ieri sa faca curatenie în apartamente, strângând cioburile si resturile de moloz, pentru a se muta înapoi în locuinte.
Proprietarii apartamentelor cu structura de rezistenta afectata continua însa sa se întrebe cine le va reabilita peretii distrusi.

Dupa ce luni seara au fost rebransati la retelele de gaze si electricitate, sinistratii de pe Tisei asteptau ieri dimineata ca reprezentantii firmei angajate de primaria municipiului Satu Mare sa le înlocuiasca usile si ferestrele sparte.

Primele ferestre au fost înlocuite la apartamentele situate la etajele superioare. Pe la orele amiezii au sosit si noile usi metalice, însa seara s-a instalat un frig puternic în apartamentele afectate de explozie. Dintre cei cinci sinistrati cazati temporar în internatul Liceului Forestier, doar unul a mai ramas acolo. Restul au plecat la rude, alungati de lipsa de confort.

In stare de soc

Monica Gavris, proprietara apartamentului situat deasupra celui în care s-a produs explozia, privea socata apartamentul devastat.
Planseul a luat forma unei ciuperci, fiind ridicat de forta exploziei. Femeia si-a facut cu greu curaj sa intre în apartament, temându-se de o eventuala prabusire. Locatarii îl considera vinovat pe agentul imobiliar Peter Takacs, pe care îl fac direct raspunzator pentru dezastru.

Acesta este proprietarul agentiei imobiliare care functiona in apartamentul unde s-a produs deflagratia. Ancheta politiei a confirmat faptul ca proprietarul apartamentului în care s-a produs explozia este fostul sef al ADP Satu Mare, Constantin Timciuc, anchetat în dosarul ex-primarului Anderco pentru fapte de coruptie. Explozia a avut loc, cel mai probabil, din cauza unei acumulari de gaze de la o instalatie improvizata. 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: