Simona Halep, dezamăgiri la tot pasul. Prezența la Jocurile Olimpice, sub semnul întrebării

Simona Halep, dezamăgiri la tot pasul. Prezența la Jocurile Olimpice, sub semnul întrebării Simona Halep. Sursa Foto: Arhiva EVZ

După șansa de a reveni în circuit, Simona Halep are parte mai mult de dezamăgiri. Participarea sa la Jocurile Olimpice este pusă sub semnul întrebării și același lucru se întâmplă și cu cea de la Roland Garros.

Simona Halep, dezamăgiri la tot pasul

Atunci când a scăpat de acuzațiile de dopaj și i s-a permis să revină pe teren, Simona Halep spunea că își dorește să reprezinte România la Jocurile Olimpice. Însă, la fel ca și la alte competiții de grand slam, românca are nevoie de un wild-card pentru participare.

Octavian Morariu, fostul președinte al Comitetului Olimpic și Sportiv Român până în 2014 și actual membru al Comitetului Olimpic Internațional, este de părere că Simona Halep nu are nicio șansă să primească o invitație la Jocurile Olimpice.

Simona Halep

Simon Halep. Sursa foto: Facebook

Prezența la Jocurile Olimpice, sub semnul întrebării

„CIO (n.r. Comitetul Olimpic Internațional) are toleranță zero pentru astfel de cazuri, cele de dopaj. Crede cineva că o să facă CIO o excepție pentru Simona Halep?

Ne puteți urmări și pe Google News

Simona Halep este un sportiv suspendat pentru dopaj. Da, a luat o pedeapsă mai scurtă la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, de nouă luni, dar suspendarea rămâne legată de numele ei.

Dacă era 'cleared', absolvită, înseamnă că nu mai avea nicio pedeapsă. Iar la TAS nu s-a întâmplat asta. Atâta vreme cât ai o suspendare de dopaj, și rămâi cu ea, atunci înseamnă că a fost ceva. Lumea nu înțelege că sportivul este responsabil, el în primul rând, de ce ia. Așa sunt regulile”, a declarat Octavian Morariu, potrivit Iamsport.

Simona Halep ar putea rata și Roland Garros

Jucătoarea de tenis riscă să rateze turneul de la Roland Garros. Românca nu a jucat la Madrid și nu va participa nici la Roma, astfel că are șanse minime să primească un wild-card la al doilea turneu de Grand Slam al anului.

Conform lui Octavian Morariu, șansele ca Simona Halep să primească un wild-card pentru Roland Garros sunt la fel de reduse.

„Dacă așteaptă wildcard-uri, nu va progresa. Roma a ocolit-o, de exemplu, dar nu numai ei, iar dacă se creează un precedent, toată lumea o să înceapă s-o ocolească.

La Roland Garros nu a primit încă wildcard. Nu a primit nimic deocamdată. Este destul de greu de crezut că francezii ar putea să aibă altă optică decât cei de la CIO. Ei au luptat ani de-a rândul cu dopajul din ciclism”, a spus fostul rugbyst.