S-au întors cu faţa la popor, cu brăcinarii în vine, ca să demonstreze că îndeplinesc toate criteriile, inclusiv pe cel anatomic, pentru a obţine voturile celor mulţi.

Numele acestor bărbătuşi nu este important. Sunt recognoscibili. În ei s-au întrupat multe dintre primitivismele caracteristice „animalelor politice“. La propriu, nu la figurat. Sunt cei care se duc la teatru doar pentru a apărea în emisiuni televizate. Sunt cei care, în goana după voturile celor mulţi, se laudă că nu au ridicat niciodată tonul la consoartă, ca să nu mai vorbim de injurii sau scatoalce domestice. Sunt aceiaşi care, deunăzi, se adresau reprezentantelor sexului frumos cu complimente de autobază – „păsărică“, „ţigancă împuţită“ – le invitau „să o facă“ pe o masă de operaţie, în văzul tuturor, sau le trimiteau pe „centura politicii“.

Sunt aceiaşi care, pentru a nu rămâne datori mojicilor ce au atentat la onoarea lor de „famelişti“, le servesc acestora porţii de bolşevism decrepit, reclamând public că nu primesc lecţii de moralitate conjugală de la nişte terchea-berchea aflaţi la a doua, la a patra, sau, Dumnezeu ştie, la a câta căsnicie. Mai-mai că te întrebi dacă nu cumva au de gând să interzică divorţul, pentru a proteja familia, „celula societăţii“.

Sunt şi cei care nu au suficient curaj să se bată „parte-n parte“ cu băieţii şi, drept urmare, cotonogesc femeile din preajma adversarilor. O fac folosind un discurs presărat cu aluzii sexuale, acuzându-le că au făcut „numeroase servicii“ vrăjmaşilor lor. Şi pentru că femeia a vrut să fie şi ea „bărbată“, a intrat în josnicul ritual al politicienilor în călduri, răspunzând atacatorului tot cu aluzii sexuale: „penibil şi jenant ca om politic şi ca bărbat“.

Că dezbaterea politică a coborât la un asemenea nivel nu mai surprinde pe nimeni. S-a întâmplat de fiecare dată în preajma alegerilor, când scena politică s-a transformat într-un maidan, unde politicienii de cartier şi-au făcut mendrele în cel mai deplorabil mod cu putinţă. Unii şi-au acuzat adversarii că fac sex cu fundul. Alţii şi-au sfătuit colegele de partid să nu treacă prin aşternuturile şefilor pentru a promova în politică, aşa cum fac unele femei din partidele adverse.

Aceşti politicieni îşi imaginează că sexul vinde şi în politică şi fac apel la acest tip de discurs pentru a obţine voturi în plus, dar nu reuşesc decât să-şi exhibe goliciunea de caracter. Marea problemă este că lipsa celor şapte ani de acasă de care dau dovadă mulţi politicieni nu este taxată aproape deloc. Nu am văzut nicio luare de poziţie în public, care să-i pună la punct. Nici din zona politicului, nici din zona societăţii civile.
 
Indiferent de adversităţile de pe scena politică, indiferent de cât de inflamată este dezbaterea publică în prag de alegeri, aceste golănisme politice trebuie taxate în primul rând la vot. Mi-e teamă însă că România a intrat în Uniunea Europeană doar de jure şi mai trebuie să aşteptăm ceva vreme până vom deveni o societate normală, care să-i trimită pe politicienii care recurg la atacuri suburbane acolo unde le este locul: în curtea şcolii… De corecţie. La reeducare.