Evenimentul Zilei > International > Sigmaringen. Escrocheria care a speriat Germania. Înșelătorie cu români
Sigmaringen. Escrocheria care a speriat Germania. Înșelătorie cu români

Sigmaringen. Escrocheria care a speriat Germania. Înșelătorie cu români

Poliția germană a demarat mai multe anchete în legătură cu bande de escroci care folosesc o nouă metodă de spargere din locuințe.

Potrivit anchetatorilor, unul din escroci sună pe telefonul victimei  recomandându-se drept ofițerul Andreas Weber, așa cum s-a întâmplat în localitatea Sigmaringen.

Bineînțeles că totul face parte dintr-un plan bine pus la punct de infractori.

Acesta îi anunță pe proprietarii unei locuințe că sunt pe urmele unei bande de hoți români activă în Heudorf și că din înregistrările și dovezile lor, numele acestora se află pe lista următoarelor spargeri.

Speriați de ceea ce avea să li se întâmple oamenii au informat secția de poliție locală Tuttlingen despre încercarea presupusului ofițer.

Polițiștii din Germania – cei reali – avertizează că aceasta este doar o metodă nouă de furt, menită să îi facă suspicioși pe locatari pentru a-i putea scoate din locuință și că, la mijloc, nu ar fi implicați români, ci alte naționalități.

Metoda funcționează, în mare, în felul următor: Victimele sunt avertizate că ar fi pe lista hoților. Cei care se dau drept polițiști le cer sprijinul pentru a putea prinde banda de tâlhari români, spunându-le că trebuie să monteze în locuințe dispozitive de urmărire și capturare. Așa au acces liber în locuințele victimelor, pe care le golesc de valori. Pentru a putea interveni, au nevoie ca proprietarii să plece din locuință. De obicei escrocii se bazează și pe complicitatea unei persoane apropiate victimelor. Desigur, nici urmă de hoț român sau dispozitive de urmărire.

„Deseori, un prim apel este folosit doar pentru a contacta și a stabili dacă partea vătămată este o victimă sigură“, au spus polițiștii germani.

„Ne gândim că făptașii își aleg victimele pe baza numelor înregistrate în cărțile de telefoane publice”, a spus poliția.

Victimele sunt alese de infractori din cărțile de telefon cu numele de familie, prenumele și adresele complete, ceea ce le face ușor de identificat în rândul făptuitorilor, aceștia devenind credibili în momentul în care le dau detalii cât mai complete.

Polițiștii avertizează că utilizatorii de telefonie fixă din Germania pot contacta furnizorul pentru a solicita ca numărul să nu mai fie public, ceea ce i-ar priva pe infractori de selecția rapidă, simplă și eficientă a victimelor, potrivit stiridiaspora.ro