Siamezi uniţi la coloană, separaţi printr-o tehnică exersată pe păpuşi

Siamezi uniţi la coloană, separaţi printr-o tehnică exersată pe păpuşi

O echipă de medici americani care a participat la o operaţie riscantă de separare a unor gemeni siamezi la un spital din Memphis (SUA) a pus în practică o metodă nouă exersată până atunci numai pe păpuşi.

Medicii de la spitalul de copii "Le Bonheur" spun că manevra, care a constat în întoarcerea copiilor de pe o parte pe alta fără ca ţesuturile care îi uneau să se încurce între ele, a fost cheia succesului operaţiei. Potrivit portalului canadian CTV.ca, Joshua şi Jacob Spates erau uniţi spate în spate în partea inferioară a coloanei vertebrale şi zona pelvisului. Gemenii, în vârstă de 7 luni, au fost separaţi pe 29 august, însă anunţul oficial a fost făcut abia astăzi. "Toată lumea a râs când a auzit de păpuşi, însă când a venit ziua operaţiei ai fi crezut că facem asta de multă vreme", a declarat directorul secţiei de Anestezie Pediatrică a spitalului. Prin felul în care au fost uniţi, micii pacienţi fac parte din categoria gemenilor pigopagi, a căror separare a fost încununată de succus o singură dată în ultimii 11 ani, au spus reprezentanţi ai spitalului. Bill Warner, medic chirurg şi ortoped la "Le Bonheur" a declarat că cei doi băieţi vor avea probleme de sănătate care vor necesita tratamente de lungă durată, însă speră ca gemenii să poată merge ajutaţi de cârje.

<iframe width="620" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/cdRSoyDF6nc" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Ne puteți urmări și pe Google News