Evenimentul Zilei > Actualitate > Şi-a UCIS nevasta pentru că era GELOS pe CARIERA ei
Şi-a UCIS nevasta pentru că era GELOS pe CARIERA ei

Şi-a UCIS nevasta pentru că era GELOS pe CARIERA ei

Un muzician norvegian, "gelos pe cariera soţiei", a fost declarat vineri de un tribunal britanic vinovat de uciderea strălucitei pianiste Natalia Strelcenko. John Martin (48 de ani) a fost acuzat că şi-a strangulat şi bătut soţia de 38 de ani până a omorât-o, în timpul unei dispute la domiciliul lor din Manchester (nordul Angliei), în ziua celei de-a doua aniversări a căsătoriei, în 30 august 2015, relatează AFP.

Norvegiană de origine rusă, "Strelle" era o pianistă recunoscută care susţinea concerte în toată lumea, pe scene prestigioase ca Wigmore Hall din Londra, Carnegie Hall din New York sau Franzosicher Dom din Berlin. Pianistă precoce, ea şi-a făcut debutul cu orchestra simfonică din Sankt Petersburg când avea doar 12 ani. 

Soţul ei este contrabasist. Gelos pe reuşitele soţiei, în timp ce propria sa carieră demara greu, el se considera "servitorul" Nataliei, a arătat procurorul. Cei doi se certau des, iar John Martin a mărturisit unor prieteni că se teme de ce ar putea face dacă soţia continuă să îl "înnebunească". 

O prietenă a soţilor, martoră la scena dramei, a spus la proces că bărbatul a atacat victima "ca un animal", aruncându-le pe cele două femei pe scări şi lovindu-şi soţia în mod repetat. Natalia Strelcenko a fost găsită cu grave şi multiple răni la faţă, cap şi gât şi a murit ulterior la spital. 

"John Martin şi-a ucis soţia cu brutalitate în propria lor casă. Era furios, în stare de ebrietate, şi-a pierdut cumpătul şi a atacat-o cu violenţă, recunoscând în faţa unui prieten care încerca să îl oprească că voia să o ucidă", a declarat David Harley, procuror al tribunalului din North West. 

Acuzatul, căruia i se va comunica sentinţa luni, nu a avut nicio reacţie când a fost declarat vinovat. El a pledat nevinovat, asigurând că nu îşi aminteşte nimic fiindcă înghiţise un amestec de alcool şi diazepam, un anxiolitic pe care îl confundase cu medicamentele antidepresive pe care le lua de obicei. 

Când poliţia a ajuns la faţa locului, el a strigat "Omorâţi-mă, vă rog omorâţi-mă!", încheie AFP.