Slujba de sfințire în casă, la nivelul următor! Postare virală cu un preot și o ștampilă

Slujba de sfințire în casă, la nivelul următor! Postare virală cu un preot și o ștampilă

La vremuri noi, obiceiuri noi. Tradițiile creștine s-au modernizat și ele, cel puțin asta arată noua modă în cazul sfințirii casei.

Slujbă de sfințire în casă, cu un preot și o ștampilă! Biserica Ortodoxă Română se adaptează modernității, iar sfințirea casei se face acum cu ștampila crucii.

Sfințire în casă! Stocurile de ștampile sunt deja epuizate

Preoții o aplică direct pe pereți. De la sfinţirea pereţilor cu ajutorul trafaletului, lansată acum câțiva ani de BOR, preoţii sfinţesc casele prin aplicarea directă a unei ştampile. În consecință, producătorii s-au adaptat imediat vremurilor. O ştampilă pentru sfeştanie încărcată pentru mai multe utilizări costă aproximativ 100 de lei. Multe stocuri sunt deja epuizate.

Preoții au ținut să facă publică noua modă pe o rețea socială mai nouă, dar care câștigă adepți pe zi ce trece.  Slujitorii Domnului au postat pe TikTok imagini cu un preot care sfințește o casă și aplică semnul crucii pe perete cu ștampila. În imaginile care au strâns peste 70 de mii de aprecieri și peste două mii de comentarii poate fi văzut un preot aplică semnul crucii pe perete cu ștampila.

Ne puteți urmări și pe Google News

Sfeștanie și tradiție: Trafaletul Patriarhului Daniel a făcut furori cu un trafalet

Patriarhul Daniel a lansat o nouă modă în 2014, când a folosit un trafalet de zugrăvit la sfințirea redacției Trinitas. Imaginile au devenit imediat virale. Acum, noua metodă de ștampilare a pereților cu însemnul crucii pare să devină tot mai apreciată. Producătorii de ștampile de acest gen raportează stocuri epuizate.

În trecut, sfeștania sau sfințirea pereților se făcea cu ajutorul unui băț de chibrit învelit în vată. Referitor la sfintirea casei, în Agheazmatar (cartea care cuprinde slujba sfințirii casei) sunt menționate două feluri de rugăciuni: Rugăciune la începerea temeliei casei și Rânduiala binecuvântării casei noi. Însă acum  credinciosul poate solicita această slujbă și cu alte ocazii. Pentru slujba de sfintire a casei, credinciosul trebuie sa așeze o măsuță orientată spre răsărit. Pe ea va așeza: un vas cu apă curată, un pahar cu ulei curat, un bețișor înfășurat la unul din capete cu vată, lumânări, tămâie, busuioc, un pomelnic cu cei ce locuiesc în casă și cei apropiați lor.

Sursa: Antena 3