Sfaturi pentru dimineţi excelente

Sfaturi pentru dimineţi excelente

Modul în care începi dimineaţa poate avea un impact major asupra întregii zile. Dacă începi fiecare zi simţindu-te grăbit şi stresat în loc să te simţi productiv, ar putea fi vremea să-ţi schimbi rutina de dimineaţă.

Există o serie de activităţi care te pot ajuta să te concentrezi şi vei fi gata să răspunzi în faţa provocărilor de peste zi. Pregăteşte-te pentru noua zi cu o seară înainte În mod ideal, rutina de dimineaţă va începe cu o noapte înainte. Înainte de a merge la culcare, spală vasele, pregăteşte-ţi hainele pentru noua zi, inclusiv pantofii, geanta şi bijuteriile. Dacă ai copii ajută-i să-şi pregătească hainele pentru ziua următoare. Toate lucrurile de care ai nevoie trebuie aranjate cu o seară înainte, fie că este vorba despre a duce cărţile la bibliotecă, o haină la curăţat sau să aşezi tot ce ai nevoie în geantă. Apoi, o noapte bună de somn.

Încarcă-te cu energie pozitivă Un mod grozav de a începe rutina de dimineaţă este aceea de a-ţi acorda câteva momente liniştite după ce te trezeşti. Poţi face acest lucru prin meditaţie, gânduri pozitive sau practicarea unor exerciţii de vizualizare. Studiile au aratat ca meditaţia regulată poate scădea tensiunea arterială, întăreşte sistemul imunitar şi ajută la reducerea stresului şi a oboselii. Scrie o listă cu lucrurile pe care le ai de făcut A face o listă reprezintă o strategie bună de organizare. Dacă obiceiul de a scrie o listă devine parte din rutina de dimineaţă sau de dinainte de culcare, atunci dimineaţa vei sări din pat la propriu atunci când răsare soarele. Ascultă muzică A asculta muzică poate adăuga o dimensiune revigorantă la rutina de dimineaţă. Sunetele pot afecta starea de spirit şi corpul . Când ascultăm o melodie frumoasă, corpurile noastre produc substanţe chimice care ne ridică starea de spirit. Tipul de muzică depinde de ceea ce ai nevoie şi ceea ce preferi. Dacă eşti stresat în legătură cu ceva de la locul de muncă, atunci o melodie liniştitoare ar putea fi ceva ce ai nevoie. Dacă doreşti un impuls de energie şi îţi place rock-ul atunci aşa ceva ţi s-ar putea potrivi. Un mic dejun sănătos Un mic dejun sănătos reprezintă o parte esenţială a rutinei de dimineaţă. Atunci când sari peste micul dejun, metabolismul devine mai încet şi ai mai puţină energie pe parcursul zilei. Unele persoane au nevoie de mai multă energie decât altele, dar oricine trebuie să mănânce ceva dimineaţa. Un exemplu de mic dejun sănătos ar putea fi un bol de cereale, un iaurt şi o ceaşcă de ceai. Exerciţii fizice Fie că este vorba de a merge la sală, de a face jogging într-un parc sau pur şi simplu de a merge la o plimbare, exerciţiile de dimineaţă îţi pot da energia de care ai nevoie. Exerciţiile fizice cresc nivelul de energie şi endorfinele. Astfel, ai şi mai multă energie pentru tot restul zilei. Citiţi şi:

  • De ce să începi prima masă din zi cu cereale
  • Zece sfaturi practice pentru o alimentaţie normală
  • Micul dejun care ţine creierul în priză toată ziua
  • Cinci variante de mic dejun atipic, dar sănătos

Ne puteți urmări și pe Google News