Andrew Holycross, soțul Ioanei Elise Hociotă, a povestit că tânăra a plecat împreună cu un prieten să parcurgă un traseu pe Marele Canion. Trebuia să se întâlnească cu acest prieten într-un punct pe care l-au stabilit de dinainte, însă Ioana n-a mai ajuns acolo.
Trupul ei a fost descoperit a doua zi și așa s-a constatat că Ioana a căzut în gol de la 100 de metri. Andrew Holycross spune despre soția lui că era o alpinistă experimentată. Însă sâmbătă, ea nu a folosit corzile de susținere, bazându-se că, în caz de urgență, poate da un telefon cu ajutorul unui telefon mobil conectat la satelit.
Părinții Ioanei Elise Hociotă au emigrat în urmă cu mai mulți ani în Statele Unite. Tânăra absolvit Universitatea din Arizona și se pregătea să-și dea doctoratul în matematică.
Anul trecut, în iunie, ea s-a căsătorit cu Andrew Holycross, profesor la Mesa Community College din Arizona. El este cel care a anunțat sâmbătă accidentul și care și-a descris soția ca fiind „o regină a Marelui Canion”.
<iframe width="480" height="360" src="http://www.youtube.com/embed/iU1R4GKcius" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>