Parohia "Inălţarea Sfintei Cruci" are Hramul "Sfântul Mare Prooroc Ilie Tesviteanul" şi se serbează în fiecare an pe data de 20 iulie. Parohia este situată în cartierul Balta Albă, zona Titan Macaralei, pe strada Stelian Mihale, nr.14-20, sector 3. Istoria sfântului locaş e plină de simboluri. La data de 14 septembrie 1994 P.S.Teodosie Snagoveanul a sfinţit terenul pentru construcţia unei bisericuţe în cartierul Titan.
Sfânta Cruce încadrată de curcubeu
 Pe 16 aprilie 1995, tot P.S. Teodosie Snagoveanul, din încredinţarea P.F. Părinte Patriarh Teoctist, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, vine şi târnoseşte prima bisericuţă din lemn construită după 1989 în Bucureşti. Într-o frumoasă zi de primăvară, când se serbau Floriile, mii de credincioşi au participat la slujba arhierească de sfinţire.
În timpul slujbei de târnosire P.S. Teodosie încuviinţează, la insistenţele credincioşilor, ziariştilor şi reporterilor, întreruperea – pentru moment – a sfintei slujbe pentru a urmări apariţia pe un cer senin de primăvară a semnului Sfintei Cruci, încadrată de un curcubeu. Cinci minute privitorii au trecut printr-o stare de euforie, de mirare, de întrebări, dar şi de meditaţie. La sfârşitul sfintei slujbe P.S. Teodosie exclamă cu glasul său puternic, dar tremurat de emoţie: "Dumnezeu a coborât la noi, L-aţi văzut prin minunea de acum câteva momente, să nu uitaţi niciodată şi să spuneţi copiilor copiilor voştri".
 Dispensarul bisericesc, "Samariteanul milostiv"
 În anul 1997 biserica este prelungită cu pronaos şi un turn în care este montat clopotul electric şi tot în acest an încep lucrările la capela şi clădirea anexă, care vor adăposti cancelaria parohială, dispensarul bisericesc "Samariteanul milostiv" şi o cantină socială.In anul 1998, de ziua hramului – 20 iulie "Sfântul Ilie" – Preafericitul Părinte Patriarh Teoctist , împreună cu Prea Sfinţitul Părinte Teofan Sinaitul sfinţesc şi binecuvântează lucrările. Pictura bisericii este executată pe cadre de lemn, în stil bizantin, de maestrul Buzuloiu.
Tot la acea data a fost sfinţită şi capela mortuară care este dotată cu o ladă frigorifică pentru cei decedaţi. In anul 2002, la iniţiativa şi stăruinţa Preotului Paroh Ilie Costescu, un colectiv de ingineri şi arhitecţi credincioşi a început proiectarea Catedralei "Sf. Ilie" gândită astfel încât cca 1.100 de suflete să poată asista la sfintele slujbe. Lucrările au început în anul 2003, pentru ca la sfârşitul anului 2007 să fie terminată structura de rezistenţă şi începute lucrările de învelitoare, tencuieli şi mozaicuri.
Azil de bâtrăni, grădiniţa parohială şi un centru de dezintoxicare a persoanelor care se droghează
 Fondurile au fost strânse din "banul văduvei" şi din donaţiile unor oameni de bine care doresc ca numai Bunul Dumnezeu să ştie de dania lor. Biserica va avea şi al doilea hram – hramul mic, prăznuit la 16 august – închinat Sfinţilor Martiri Brâncoveni, reprezentaţi în mozaicul de pe frontispiciul bisericii. În curtea sfântului locaş sunt amplasate şi două monumente: unul închinat Sfinţilor Martiri Brâncoveni şi unul închinat tuturor eroilor cunoscuţi şi necunoscuţi, lucrări concepute şi dăruite de domnul Panait Badiu.
În data de 20 iulie 2008 biserica a fost binecuvântată de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel şi Prea Sfinţitul Varsanufie, ocazie cu care a fost pusă şi piatra de temelie a aşezământului socio-diaconal "Sfăntul Andrei" care va cuprinde un azil de bâtrăni, grădiniţa parohială şi un centru de dezintoxicare a persoanelor care se droghează – şantier oprit momentan din motivul lipsei fondurilor. Începerea lucrărilor este o necesitate presantă datorită consumului din ce în ce mai mare de droguri şi imulţirii celor care au nevoie de sprijin şi vindecare în acest aşezământ.
 Ţinând cont de gândirea de ansamblu a complexului, în acelaşi an, 2008, a început construcţia clădirii anexă a bisericii care va găzdui centrul socio-diaconal Sfântul Ilie. În această clădire va funcţiona la parter pangarul bisericii, locul de aprins lumânări, aghiazmatarul, grupurilesanitare, la etajul 1 o cantină pentru oameni săraci care va avea 300 m.p., la etajul 2 cancelaria parohială, iar la mansardă vor fi amenajate 6 spaţii tip garsonieră.
În anul 2009 s-a executat proiectul – deviz al picturii în tehnică frescă şi s-au urmat toţi paşii privind licitaţia. În octombrie 2009 licitaţia a fost câstigată de pictorul Adrian Botea urmând ca în noiembrie să fie executată prima pictura în biserică. În acest an s-au continuat lucrările de construcţie la clădirea anexă a bisericii turnănde-se placa peste parter şi peste nivelul1 al clădirii.În anul 2010 S-au efectuat lucrări de pictură în turla bisericii ( Pantocratorul, cu toate celelalte scene) 2 0% din suprafaţa de pictat. Cu toate că recesiunea loveşte în toată societatea, în parohia din Titan lucrurile continuă aproape de la sine, pentru că sunt făcute cu binecuvântarea lui Dumnezeu!
Clopot cu antenă GSP
La data de 20 iulie 2008 biserica era terminată – cu excepţia picturii şi a vitraliilor – ceea ce înseamnă:
â–ª învelitoare din tablă specială (aliaj de bronz, compus din cupru electrolitic şi staniu electrolitic);
 â–ª în turlele mici au fost instalate 4 clopote executate în Austria, cu o greutate totală de aproape 3 tone şi care "glăsuieşte" în tonalităţile re, fa, la,do; sunt comandate de un computer dotat cu antenă GPS cu legătură la trei sateliţi (premieră în Bucureşti);
 â–ª pe frontispiciu a fost montat un ceas elveţian cu legătură la clopote şi satelit; â–ª au fost montate vitraliile în altar, vitralii executate de maestrul Andrei Efremov;
â–ª pardoseala din interiorul sfântului locaş este executată dintr-o gresie specială, confecţionată în Italia;
â–ª încălzirea este realizată cu calorifere şi centrală pe gaze, iar încălzirea prin pardoseală foloseşte energie neconvenţională printr-o pompă de schimb de căldură;
 â–ª pereţii sunt pregătiţi pentru pictură în tehnica "frescă".