Sexy, bogaţi şi puternici

Sexy, bogaţi şi puternici

Publicaţii precum „Time“, „People“ sau „Forbes“ au întocmit clasamente ale celor mai frumoase, mai influente sau mai bine plătite vedete

Personalităţile planetei - vedete, oameni politici sau multimiliardari - au fascinat dintotdeauna, fie prin bogă- ţie, fie prin putere sau influenţă, fie prin frumuseţe. Publicaţiile „People“, „Time“ şi „Forbes“ au realizat clasamentul celor mai frumoşi oameni din lume, al celor mai influenţi, respectiv al celor mai bine cotate top-modele.

Kate Hudson, frumoasa lumii

Actriţa americană Kate Hudson este cea mai frumoasă persoană din lume în 2008, potrivit listei anuale alcătuite de revista „People“, din care mai fac parte celebrităţi ca David şi Victoria Beckham, Angelina Jolie şi Jessica Alba.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ca şi anul trecut, editorii revistei au mizat pe naturaleţe în alegerea lor şi, la fel ca învingătoarea din 2007, actriţa Drew Barrymore, Kate Hudson a apărut fără machiaj în fotografia de pe coperta publicaţiei.

„Nu este bronzată şi nici nu petrece mii de ore la saloanele de înfrumuseţ are, însă radiază frumuseţe, acea frumuseţe naturală, care este la modă acum. Ne-am obişnuit să vedem la tot pasul vedete care au implanturi sau tot felul de operaţii estetice, iar Kate vorbeşte despre cum e să ai un look atipic în ziua de azi“, spune Galina Espinoza, editor „People“, despre actriţa de 29 de ani, proaspăt divorţată şi mamă a unui băieţel de 4 ani. „Nici nu-mi mai amintesc când am fost ultima dată la manichiură. Nu mi-am mai făcut un tratament cosmetic de ani buni, ba chiar am ajuns să mă epilez singură, acasă, pentru că timpul e preţios şi prefer să-l petrec cu fiul meu“, spune Kate Hudson, fiica actriţei Goldie Hawn.

Mămicile, în fruntea clasamentului

Dacă anul trecut clasamentul a fost dominat de femeile cu forme, în 2008, proaspetele mămici sau mămicile în devenire sunt „la putere“. Astfel, Angelina Jolie, Jessica Alba şi Nicole Kidman, celebrităţi care vor deveni mămici în curând, se numără şi ele printre cele mai frumoase persoane din lume. „Maternitatea e cel mai frumos lucru care i se poate întâmpla unei femei. Îţi dă o strălucire anume“, spune actriţa Jessica Alba, în timp ce Nicole Kidman adaugă: „Să fii însărcinată este cea mai profundă experienţă. Abia acum realizez puterea şi frumuseţea acestui lucru“.

Actriţele Salma Hayek, mama unei fetiţe în vârstă de şapte luni, şi Halle Berry, care a devenit de curând mămică, sunt şi ele prezente în lista celor mai frumoşi 100 de oameni din lume.

Printre celebrităţile incluse în cea de 28-a ediţie a listei realizate de „People“ se mai numără David şi Victoria Beckham, actriţa Eva Longoria şi soţul ei, jucătorul de baschet Tony Parker, cântăreţele Alicia Keys şi Mary J. Blige, actriţa Christina Applegate, dar şi actorii Brad Pitt, George Clooney şi Matthew McConaughey.

ISTORIC

Performanţe de top

Primul clasament al celor mai frumoşi oameni din lume a fost publicat de revista americană „People“ în 1990. Iniţial, topul a inclus doar 50 de personalităţi şi s-a extins la 100, începând din 2006. Halle Berry şi Salma Hayek conduc în ceea ce priveşte numărul de apariţii în top, fiecare cu câte 12, în timp ce George Clooney, Jennifer Lopez, Nicole Kidman şi Brad Pitt au fost incluşi de nouă ori în topul celor mai frumoase persoane din lume. Anul trecut, actriţa americană Drew Barrymore a fost aleasă cea mai frumoasă persoană din lume. Lista celor mai frumoşi oameni nu reprezintă o ierarhie, iar revista „People“ nu a precizat criteriile luate în considerare la realizarea acesteia.

PODIUMUL BOGATELOR

Modele de milioane

Deşi din ce în ce mai multe companii celebre preferă staruri care să le promoveze produsele, modelele de top ale lumii nu rămân niciodată fără serviciu, ba chiar câştigă şi zeci de milioane de dolari pe an, potrivit topului „Forbes“ al celor mai bine plătite manechine, unde pe locul 1 se situează Gisele Bundchen (foto).

Imaginea unor produse ca Pantene şi Niveea, brazilianca a câştigat în ultimul an 35 de milioane de dolari. O parte importantă din această sumă o reprezintă valoarea contractului cu Victoria’s Secret, care, deşi a expirat în decembrie 2007, i-a adus modelului 5 milioane de dolari. Cu toate acestea, Gisele nu are de ce să se plângă, deoarece are încă 20 de contracte cu firme de renume, care îi aduc venituri importante.

Contracte peste contracte

Pe locul al doilea, cu 14 milioane de dolari, s-a situat modelul german Heidi Klum. Banii provin din emisiunea „Project Runaway“, considerată una dintre cele mai de succes din SUA, dar şi din diverse contracte cu McDonald’s, Volkswagen, Schwarzkopf, Coca-Cola sau bijuteriile Mouawad. Contractele încheiate de Kate Moss cu Burberry, Stella McCartney, Dior şi Versace au expirat în 2007, însă modelul britanic s-a clasat pe poziţia a treia în top, cu venituri de 7,5 milioane de dolari.

Majoritatea banilor câştigaţi de Moss provin din contractul cu lanţul de magazine Topshop, pentru care aceasta a creat o linie de îmbrăcăminte, vândută în 29 de ţări, printre care Anglia, SUA şi Rusia. Brazilianca Victoria Lima ocupă locul 4, cu 7 milioane de dolari, bani proveniţi, în mare parte, de la Victoria’s Secret şi Maybelline, iar top 5 al celor mai bine plătite modele din lume este completat de Doutzen Kroes. Modelul olandez a câştigat 6 milioane de dolari din contractele cu Victoria’s Secret, Calvin Klein şi L’Oreal.

ALEŞI PRIN VOT

Cei care schimbă lumea

Oameni politici, oameni de afaceri şi celebrităţi din toată lumea alcătuiesc topul celor mai influenţi oameni în 2008, realizat de revista „Time“. Personalităţile incluse în acest clasament au fost prezentate de editorii „Time“, cu plusuri şi minusuri în ceea ce priveşte performan- ţele din ultimul an, şi au fost votate on-line de cititorii publicaţiei. Potrivit acestora, cel mai influent om al planetei este creatorul jocului video Nintendo, japonezul Shigeru Miyamoto (55 de ani - foto), care a adunat aproape două milioane de voturi.

Top 10 al celor mai influenţi oameni din lume este dominat de personalităţ i din showbiz, printre aceştia numărându-se comicul Stephen Colbert (locul 3), top-modelele Heidi Klum (locul 4) şi Tyra Banks (locul 5), actorii Tyler Perry (locul 6) şi George Clooney (locul 10). De altfel, starurile se regăsesc destul de des în preferinţ ele celor care au votat şi ocupă mai multe poziţii în clasamentul general. Au fost votaţi în acest top Bono, solistul trupei irlandeze U 2 (13), actorul Matt Damon (22), Julia Roberts (28), trupa Radiohead (64), Brad Pitt (54), Madonna (64), rapperul Jay-Z (81). Deşi în ultimul an şi jumă tate a şocat întreaga lume prin comportamentul său, cântăreaţa Britney Spears a fost votată în top pe poziţia 72, deoarece nu şi-a abandonat de tot cariera şi a lansat un nou album, „Blackout“, după patru ani de pauză.

Personalităţile politice confirmă, prin prezenţa lor numeroasă, faptul că se numără printre puternicii planetei. În topul „Time“ se regăsesc cancelarul Germaniei, Angela Merkel (33), candidatul la preşedinţia SUA Barack Obama (35), preşedintele Franţei, Nicholas Sarkozy (77), sau secretarul american de stat Condoleezza Rice (95). Printre cei incluşi în clasament se mai numără Bill Gates (26), sportivii Tiger Woods (12) şi David Beckham (15) sau Papa Benedict al XVI-lea (60).