Evenimentul ZileiActualitateTU când îţi pui PREZERVATIVUL? Greşeala FATALĂ care o poate lăsa gravidă!

TU când îţi pui PREZERVATIVUL? Greşeala FATALĂ care o poate lăsa gravidă!

TU când îţi pui PREZERVATIVUL? Greşeala FATALĂ care o poate lăsa gravidă!
Nu e neapărat nevoie ca bărbatul să ejaculeze pentru ca partenera de aşternut să rămână însărcinată. Înainte de "marele moment", penisul secretă un lichid în care înoată spermatozoizi activi, gata să fecundeze ovulul.

O treime dintre bărbaţi produc spermă chiar înainte de a ejacula, spun cercetările oamenilor de ştiinţă din Marea Britanie care arată că, în afara câtorva excepţii, spermatozoizii sunt activi şi gata de "luptă". "Este primul studiu care dovedeşte că lichidul preejaculator poate fi fertil", explică Stephen Killick, coordonatorul cercetării.
Mai grav este că, conform statisticilor, peste 23% dintre bărbaţi îşi penetrează partenera înainte de a-şi pune prezervativul, iar unii oameni de ştiinţă susţin că nici acesta n-ar fi tocmai sigur. Prezervativul, cred ei, reduce riscul de sarcină cu numai 2%.
Concluzia? Patru din 100 de femei al căror partener se retrage înainte de a ejacula rămân însărcinate, iar 2% dintre utilizatorii de prezervativ vor concepe chiar dacă respectă cu sfinţenie procedura de montare.


Accesează: