Şi asta datorită „inteligenţei  de care USL a dat dovadă în ultima perioadă.  „Acum suntem într-un moment în care lucrurile par cu mult mai ofertante decât erau şi într-adevăr mulţumim celor de la USL care au fost atât de inteligenţi din punct de vedere politic încât chiar ne-au dat posibilitatea să facem ceva care, dacă eram în vremuri normale, nu se întâmpla, această lovitură de stat”, a declarat Voinescu miercuri seara la Constanţa într-o întâlnire cu membri PDL.

El a ţinut să explice că „în toamnă vom avea o ofertă politică unică, în forma unei alianţe de centru dreapta care se va opune alianţei de stânga, USL-ul”. Liderul PDL a reamintit că  PDL-ul în sine, aşa cum e el, hulit, cu toate păcatele, a luat la alegerile locale, un scor politic de 22%. Aşa că daţi-ne voie să credem, că este mult mai rezonabil ca într-o formulă nouă, alături de oameni noi, într-o formulă de alianţă electorală şi sigur, pe fondul acestei prestaţii foarte interesante a colegilor de la USL, să putem să ne fixăm ca ţintă, rezonabil de atins, un procent de 30, poate 32-34, în Parlament”. 
Oricum, după părerea lui Sever Voinescu, „dacă noi vom avea peste 30% în Parlament  după alegeri, eu nu ştiu ce va face USL-u , în niciun caz nu va atinge 50%, e foarte departe, acest lucru nu se va întâmpla şi în aceste condiţii Alianţa de Centru Dreapta va fi o forţă foarte puternică în Parlamentul României şi va reprezenta foarte mulţi cetăţeni”.

În concluzie, „ţinta electorală pe care cred că această alianţă electorală şi-o va stabili, diferă un pic de ceea ce înseamnă publicul care acum pare să susţină USL-ul şi pe Ponta”.