"Dacă regimul din Coreea de Nord ne va provoca din nou, vom recurge cu siguranţă la avioane de luptă pentru a contraataca", a răspuns sec oficialul, întrebat de un parlamentar cum va reacţiona armata în cazul unei noi agresiuni.

În urmă cu câteva zile, şeful serviciului sud-coreea de informaţii avertizase că există şanse mari ca regimul comunist să ordone un nou atac asupra Coreei de Sud.

Kim Kwan-jin l-a criticat pe predecesorul său la conducerea ministerului Apărării, Kim Tae-young, care a demisionat în urma presiunilor, pentru că a subestimat avertismentele serviciilor secrete privind probabilitatea unui atac nord-coreean.

Ministrul desemnat, general în rezervă şi fost şef al Statului Major al armatei sud-coreene, a mai declarat în faţa parlamentarilor că va modifica regulamentele militare astfel încât comandantul armatei să aibă mai multă putere decizională. Mai mult, comandanţii de pe teren vor putea stabili ei înşişi care va fi răspunsul la un atac de genul celui lansat de Coreea de Nord pe 23 noiembrie, a subliniat oficialul sud-coreean.