Sesiuni de informare despre cancerul de col uterin în mall-uri şi şcoli

Sesiuni de informare despre cancerul de col uterin în mall-uri şi şcoli

În lunile mai și iunie se va desfășura programul de informare cu privire la riscurile cancerului de col uterin. Sesiunile vor fi ținute în școli și mall-uri.

Zece medici formatori din cadrul Societății Naționale de Medicina Familiei (SNMF) și aproape 100 de voluntari studenți de la facultățile de medicină vor începe luna aceasta implementarea unui program de informare cu privire la riscurile cancerului de col uterin, în peste 20 de școli din București, Cluj și Iași, precum și în două din cele mai mari shopping- mall-uri din București și Cluj.

Locul 1 în Europa la mortalitate cauzată de cancerul de col Cancerul de col uterin și prevenirea cauzelor acestuia (infecția cu virusul Human Papilloma Virus - HPV) sunt principalele teme abordate de specialişti în sesiunile informare care se vor desfăşura în mai, iunie şi vor continua din septembrie.

Seminariile se vor adresa atât elevelor, cât şi părinţilor. Motivul este nivelul scăzut de informare, care se răsfrânge asupra populației cu consecințe grave.

Ne puteți urmări și pe Google News

“Lipsa de informare este principalul factor din cauza căruia cancerul de col uterin face în continuare ravagii în rândul româncelor de toate vârstele. Dacă nu ne prețuim sănătatea, putem risca suferința bolii. România ocupă un dureros loc întâi în Europa la mortalitatea cauzată de cancerul de col uterin; zilnic ne mor în medie 6 femei din cauza acestei afecțiuni ce poate fi prevenită. Prin urmare, părinții și adolescentele deopotrivă trebuie să înțeleagă că stă în puterea lor să-și protejeze sănătatea și să acționeze cu responsabilitate și sunt convinsă că acest program poate reprezenta încă un pas important în direcția reducerii apariției cazurilor grave de cancer de col uterin”, a declarat Dr. Rodica Tănăsescu, președinte al SNMF.