Servicii funerare cu plata în rate

Servicii funerare cu plata în rate

Mare parte dintre cele 15 firme de pompe funebre din Timişoara apelează din ce în ce mai mult la diverse strategii de marketing pentru a-şi atrage clientela.

Astfel, timişorenii pot plăti în rate serviciile oferite de firmele respective sau pot beneficia de o perioadă de graţie.

„Am ajuns la concluzia că trebuie să-i ajutăm pe oameni. Majoritatea clienţilor noştri sunt luaţi prin surprindere de decesul survenit în familia lor şi evident că nu sunt pregătiţi financiar. Trebuie să-i ajutăm cumva“, susţine Mircea Şipoş, patronul societăţii de pompe funebre Eterna.

Cheltuieli din ajutorul de deces

Ne puteți urmări și pe Google News

Cei care apelează la serviciile firmei respective au posibilitatea de a plăti eşalonat. „Am avut rate care s-au întins şi pe durata unui an întreg. Nu percepem dobândă, pur şi simplu eşalonăm plata“, explică sistemul antreprenorul de pompe funebre.

Alţi patroni au adoptat o strategie de afaceri diferită. Astfel, ei au acceptat să încaseze taxa pentru serviciile oferite abia după o lună de la înmormântare deoarece între timp clienţii lor primesc de la stat ajutorul de deces. „Ajutorul de înmormântare a ajuns la 1.550 de lei, iar dacă rudele doresc o înmormântare de nivel mediu, se încadrează în suma respectivă. Noi le oferim şi acest serviciu, gratuit, de a ne ocupa de toate actele legate de defunct: obţinerea certificatului de deces, apoi al ajutorului de înmormântare etc., şi la final ne reţinem suma aferentă serviciilor prestate din acest ajutor, restul dându-l familiei“, spune Ioan Misăraş, managerul companiei Obelisc SRL.

Aceeaşi modalitate de plată este acceptată şi de compania funerară „Lucian Bălan“ din Timişoara.

La Timişoara, un sicriu costă chiar şi 10.000 de lei şi este vorba despre un coşciug din lemn masiv de stejar şi cu două capace, iar pe interiorul capacului este pictată o reproducere după tabloul „Cina cea de taină“ a lui Da Vinci. Sicriele mai puţin „pretenţioase“ au preţuri cuprinse între 300 şi 1.500 de lei.