A fost un meci de dublu tensionat şi pasionant între sârbi şi francezi, în finala Cupei Davis la tenis. La Belgrad, perechea Michael Llodra-Arnaud Clement a dispus, după o confruntare dramatică, de cuplul Viktor Troicki-Nenad Zimonjici, scor 6-3, 7-6 (3), 4-6, 5-7, 4-6.
Primul set a curs lin în favoarea plavilor, care au obţinut repede un break, în game-ul patru, pe serviciul lui Clement, şi şi-au păstrat avantajul până la final.
Partida s-a echilibrat în setul doi. La început, fiecare tabără şi-a câştigat cu autoritate serviciul, iar primele emoţii au apărut în game-ul 6, când francezii au ratat cu seninătate două mingi de break. Clement a făcut trei puncte, scorul a ajuns la 15-40, dar „cocoşii” au cedat game-ul. Şi în game-ul 9 au existat două mingi de break, dar pentru sârbi, şi tot nefructificate, pentru ca în cel de-al 10-lea joc, francezii să deţină o astfel de şansă, pe care au ratat-o. În game-ul 11, Clement, veriga slabă a oaspeţilor în primele două seturi, nu şi-a putut câştiga serviciul, pe care l-a cedat cu o dublă greşeală. Tensiunea a atins cote în înalte în game-ul 12, când fanii au produs haos sonor. S-a ajuns în tie-break, adjudecat la trei de plavi, nu înainte ca jucătorul Janko Tipsarevici (a doua „rachetă” a Serbiei), aflat pe margine, lângă Novak Djokovici, să ia microfonul şi să facă apel la calm, astfel încât echipa lui să nu piardă puncte.
Francezii s-au trezit în setul trei, când au început în forţă, cu un break chiar în primul game. Apoi s-a mers cap la cap. Doar game-ul opt le-a mai pus probleme, oaspeţii fiind nevoiţi să revină de la 15-40, astfel că setul a fost al lor. A fost momentul în care a reizbucnit galeria Franţei, iar în sală s-a auzit doar „Allez les bleus”!
În setul patru, momentul decisiv putea fi game-ul 8, pe serviciul aceluiaşi Clement. Francezii au revenit de la 15-40 în stil de mare campioni, aducându-şi parcă aminte că sunt o echipă mai sudată decât formaţia încropită peste noapte de sârbi. A urmat break-ul făcut de Clement cu un lob de efect în game-ul 11 al setului, iar totul s-a amânat pentru setul decisiv.
În manşa finală, francezii au debutat cu un break, apoi şi-au păstrat serviciul, chiar dacă în game-ul 8 au revenit din nou de la 15-40, pentru a se bucura în voie la final.
Câştigătoarea finalei se va decide după jocurile de simplu de mâine, când Novak Djokovici îl va înfrunta pe Gael Monfils (fiecare a adus câte un punct pentru ţara lui în prima zi de concurs, vineri), iar Janko Tipsarevici va da peste Gilles Simon.