Evenimentul Zilei > Actualitate > Senatul, în sesiune extraordinară de săptămâna viitoare
Senatul, în sesiune extraordinară de săptămâna viitoare

Senatul, în sesiune extraordinară de săptămâna viitoare

Senatorii îşi vor întrerupe vacanţa şi se vor reuni în şedinţă extraordinară pe 24 august. Pe ordinea de zi: Legea ANI şi ordonanţa care a majorat TVA de la 19% la 24%.

De asemenea, activitatea în comisii va fi reluată de săptămâna viitoare, de pe 16 august, a anunţat preşedintele Senatului.
Decizia a fost luată, astăzi, în Biroul Permanent al Senatului, după ce preşedintele Traian Băsescu a convocat Parlamentul pe 20 iulie în sesiune extraordinară.
"Trei ordonanţe importante vor fi dezbătute în sesiunea extraordinară. Una dintre ele se referă la majorarea TVA de la 19% la 24%", a spus Mircea Geoană, preşedintele Senatului, la finalul şedinţei Biroului Permanent.
Deputaţii au fost rechemaţi la muncă mai devreme, pe 16 august, când se vor reuni în sesiune extraordinară. Comisiile însă şi-au reluat deja activitatea.  
Prioritatea sesiunii extraordinare este Legea ANI, care în noua sa formă a fost criticată de raportul pe justiţie al Comisiei Europene. Principala critică adusă actului normativ este aceea că prerogativele instituţiei au fost slăbite. Astăzi, deputaţii au început dezbaterea legii în Comisia juridică.