SENATUL EVZ: Premierul Ungureanu şi echipa

SENATUL EVZ: Premierul Ungureanu şi echipa

Guvernul Mihai Răzvan Ungureanu a început cu dreptul, cel puţin la nivel de imagine. Un executiv compus din tineri orgolioşi, care vor să demonstreze că pot. Ambiţioşi şi cu voinţa de a le arăta "bătrânilor" că sunt o carte câştigătoare.

Vorba regretatului Mitropolit Bartolomeu Anania - "învăţăceii au crescut, vor şi ei să fie apostoli". Fără tăgadă, plusul la imagine, garanţia morală a actualei echipe guvernamentale este premierul Ungureanu, poreclit cu amiciţie MRU. Un profesionist, un om de dreapta din toate punctele de vedere, nu doar declarativ. Un om pe viitorul căruia sunt gata să pariez!

Dezbaterea care este încă incipientă şi a cărui ton, trebuie să recunosc onest, au dat-o Ion Cristoiu, Dan Andronic şi Cozmin Guşă la B1TV este dacă premierul va reuşi să fie o "siguranţă" între Palatul Cotroceni şi Partidul Democrat Liberal. Perceput mai degrabă ca un tehnocrat, deşi este în relaţii excelente cu preşedintele Traian Băsescu, Ungureanu trebuie să se impună. Partidul, ca orice partid de altfel, are intenţia de a-l înghiţi. De a-l înconjura ca o liană, de a-l controla. Iar în partid există atâtea aripi şi aripioare, atâtea interese încât dacă se lasă ademenit sau aţipeşte un pic, Ungureanu se poate trezi sugrumat sau o simplă marionetă. Aici este vorba exclusiv de voinţă politică, de modul în care MRU va reuşi să se impună nu doar la Cotroceni, care-l sprijină discret – spre deosebire de Emil Boc care era dus aproape pe braţe – ci şi în faţa PDL. La urma urmei, în capul lui se vor sparge toate, pe CV-ul său vor curge zoaiele. La cum îl ştiu eu cred că se va impune. Modul său diplomatic, simpatia sa, stilul aproape copilăresc de Cocolino ascunde în spate un individ extrem de puternic. Un om care reuşeşte, indiferent de condiţii!

Că argumentele de mai înainte nu sunt vorbe în vânt o demonstrează micul scandal care stă să mocnească în Palatul Victoria sau în lumea politică. Corina Vinţan este una dintre singurele persoane mai apropriate ale premierului. Şi nu de ieri, de azi! Evident, cum a fost instalat MRU la Guvern, turnatori mai mari sau mai mici cu obsesii conspiraţioniste, "vuvuzele" consacrate şi tot felul de obscuri ai presei româneşti marginale s-au grăbit să dea ca sigură numirea Corinei Vinţan ca purtător de cuvânt al Guvernului. Adevărul este că mai rar vezi un CV atât de tare, aşa că sper să aibă Guvernul bani să o plătească!

Ne puteți urmări și pe Google News

O cunosc pe Corina de multă vreme şi cred că este unul din cei mai "tari" comunicatori din România. O cunosc de pe vremea când era director al "Evenimentului zilei", adică exact al acestui ziar în care scriu. A mai fost funcţionar public, deci cunoaşte şi mediul şi limbajul, a trecut testul mediului privat cu brio şi mai ştie cum e să fii şi antreprenor, să hrăneşti alte guri şi să plăteşti zeci de biruri şi de taxe la stat.

Obsesia unora este că a lucrat sau, mă rog, lucrează pentru Roşia Montană. Pe mine nu mă deranjează deloc. Cred, dimpotrivă, că avem nevoie de astfel de profesionişti. Un profesionist în comunicaţii este precum un avocat. Trebuie să-şi servească cât mai onest clientul. E ca şi cum nu aş angaja un mare avocat pentru că a apărat un obscur criminal. Dimpotrivă cartea de vizită a unui bun comunicator este esenţială. Iar inventarea de in­com­patibilităţi este ridicolă. Lucrează Predoiu, ajuns ministru din propria firmă de avocatură - normal de unde era să vină? -pentru a găsi acum clienţi? Când a fost Copos vicepremier a făcut vreo manevră pentru firma sa? Nu a putut fi numit că avea holdingul "Ana"? Nu mai poate să facă Dan Andronic consultanţă pentru că a lucrat cu Adrian Năstase şi cu Tăriceanu? Terminaţi cu prostiile! Dacă merge în echipa lui Ungureanu, foarte bine, nu e prima dată când fac echipa. Dacă nu merge, cu atât mai bine, nu cred că cineva poate spune că nu are cu ce îşi ocupa timpul. Sfatul meu pentru cei cu "obsesii naţionale" de genul Roşia Montana este fraţilor, lăsaţi prostiile la o parte. Şi dacă merge Vinţan în guvern şi daca nu merge, Roşia Montană nu e la mâna ei. Trebuie să fii ori prost, ori naiv să crezi asta !

Ungureanu trebuie să-şi facă propria echipă!