Senatorul PSD Cătălin Voicu află pe 1 iunie dacă va fi condamnat. DNA a cerut nouă ani de închisoare

Senatorul PSD Cătălin Voicu află pe 1 iunie dacă va fi condamnat. DNA a cerut nouă ani de închisoare

Instanţa supremă a amânat, astăzi, pentru 1 iunie decizia în dosarul în care senatorul Cătălin Voicu, fostul judecător Florin Costiniu şi oamenii de afaceri Costel Căşuneanu şi Marius Locic sunt acuzaţi de fapte de corupţie.

În același dosar, mai așteaptă verdictul magistraților: Florin Costiniu, fost preşedinte al Secţiei Civile şi de Proprietate Intelectuală a Curții Supreme, acuzat pentru complicitate la trafic de influenţă, Costel Căşuneanu, asociat la SC PA&CO Internaţional SRL Bacău, acuzat pentru cumpărare de influenţă, iar Marius Locic, administrator al SC Locic Imobiliare SRL, acuzat pentru cumpărare de influenţă, și mai multe infarcțiuni în legătură cu fapte de corupţie. Aceştia au fost şi ei arestaţi preventiv, dar în 13 aprilie 2010 au fost puşi în libertate. DNA: „Corupția lui Voicu a afectat toate instituțiile statului” La ultimul termen din dosar, DNA a cerut prin procurorul de ședință condamnarea lui Voicu la nouă ani de închisoare, șase ani pentru fostul judecator Florin Costiniu și câte cinci ani pentru Costel Cășuneanu și Marius Locic. "Din cauza inculpatului Cătălin Voicu, corupţia a atins toate instituţiile statului, a ajuns în justiţie, în poliţie. Activitatea sa infracţională a afectat grav prestigiul justiţiei. Trebuie să luaţi în calcul modul în care Cătălin Voicu dispunea de judecătorii de la ÎCCJ”, a arătat procurorul DNA. Parlamentarul a cerut achitarea Cătălin Voicu a declarat în ultimul cuvânt că este nevinovat și a cerut achitarea. În acest dosar, senatorul Cătălin Voicu a stat în arest preventiv din 30 martie 2010 până în 18 iulie 2011. CITIȚI ȘI:

  • Procurorii cer nouă ani de închisoare pentru senatorul PSD Cătălin Voicu
  • ARTIFICIU: Senatorul Cătălin Voicu a recunoscut că "a împrumutat" mita de la Costel Cășuneanu
  • CA LA UȘA CORTULUI. Schimb dur de replici între Cătălin Voicu și Costel Cășuneanu. "Am intrat ca un prost în jocul ăsta"
  • Senatorul Cătălin Voicu, marele combinator de dosare, a scăpat

Ne puteți urmări și pe Google News