Senatorii şi deputaţii, chemaţi, mâine, la serviciu

Senatorii şi deputaţii, chemaţi, mâine, la serviciu

Camera Deputaţilor şi Senatul vor avea, mâine, două şedinţe de plen separate, a anunţat preşedintele interimar al Senatului, Petru Filip (PSD).

În prima şedinţă de plen, programată mâine dimineaţă, Camera Deputaţilor va discuta, în calitate de primă Cameră sesizată, proiectul de aprobare a OUG privind funcţionarea Curţii Constituţionale, în timp ce Senatul va dezbate, la rândul său, tot în calitate de primă Cameră sesizată, proiectul legii referendumului. După-amiază, şi senatorii şi deputaţii se vor reuni, din nou, în şedinţe separate pentru a da voturile finale - Senatul pe proiectul de lege privind aprobarea OUG 41, iar Camera pe legea referendumului.

"Dorim să ne armonizăm mâine în aşa fel încât dimineaţă şi Senatul şi Camera să aibă o primă sesiune şi după-masă, schimbând între Camere cele două legi discutate, să trecem prin votul final'', a spus Petru Filip, care a precizat că parlamentarii sunt obligaţi să pună în acord OUG cu deciziile Curţii Constituţionale.

Întrebat dacă după votul Parlamentului şi apoi după promulgare se va aplica OUG sau legea referendumului, promulgată ieri de preşedintele interimar, Crin Antonescu, Petru Filip a explicat că sunt două lucruri distincte.

Ne puteți urmări și pe Google News

''Până la urmă, decizia privind legea care a fost promulgată de preşedinte şi legea de aprobare a OUG care se discută mâine nu trebuie să fie în contradicţie pentru că, în acest moment, în OUG 41 este un articol în contradicţie cu ceea ce este în legea promulgată ieri. Lucrurile trebuie armonizate'', a explicat Filip. CITIŢI ŞI:

  • Traian Băsescu a fost suspendat din funcţie. 256 parlamentari au votat "pentru". Referendumul, pe 29 iulie
  • Ce se întâmplă cu preşedintele Băsescu pe perioada suspendării 
  • Traian Băsescu în Parlament: Se pare că nu reuşesc să coabitez cu PSD şi PNL
  • Mihai Răzvan Ungureanu: Mulţi dintre cei care susţin demersul de suspendare au şcoală dar nu au minte
  • CCR respinge cele mai grave capete de acuzare din solicitarea USL privind suspendarea lui Băsescu
  • REPORTAJ DE LA SUSPENDARE. Detaliile ascunse din Parlament dezvăluite de reporterii EVZ