Evenimentul Zilei > Actualitate > Boc, mustrat de senatorii democrat-liberali. Ce se discută în spatele uşilor la PDL
Boc, mustrat de senatorii democrat-liberali. Ce se discută în spatele uşilor la PDL

Boc, mustrat de senatorii democrat-liberali. Ce se discută în spatele uşilor la PDL

Senatorii PDL s-au plâns, aseară, premierului Emil Boc de neseriozitatea miniştrilor. În acelaşi timp, parlamentarii democrat-liberali i-au spus şefului lor de partid că nu mai au motive să rămână în PDL.

Strategii de atragere a noi susţinători în Parlament, nemulţumiri legate de atitudinea miniştrilor şi temeri faţă de "întărirea" opoziţiei din toamnă. Asta se discută în spatele uşilor închise de la PDL. Aseară, într-o şedinţă de aproape două ore, premierul, dar şi miniştrii Cabinetului său au fost muştruluiţi de senatorii PDL, după cum arată o înregistrare difuzată de Antena 3.
"Mai atragem noi parlamentari….Ăsta trebuie să fie ţelul politic…", spune la un moment dat, în înregistrare, unul dintre senatori, dezvăluind care este planul partidului pentru această toamnă.
Teama de opoziţie
În acelaşi timp, parlamentarii democrat-liberali se arată înfricoşaţi de faptul că partidele opoziţiei câştigă teren în faţa electoratului, dar şi în Parlament.
"Mai avem încă….o lună, două luni, trei luni…Dar iarna ne va prinde într-un război politic în Parlament pentru că nu va sta piatră pe piatră (…) Indiferent că va veni în Parlament şi Preşedintele României sau primul ministru", se poate auzi în înregistrarea difuzată de televiziunea de ştiri.
Senatorii s-au plâng că miniştrii fac doar promisiune, care, în teritoriu, nu pot fi îndeplinite. Parlamentarii au arătat că promisiunile au efect de imagine pe moment, dar, în timp, se întorc ca un bumerang în defavoarea partidului. "La partid trebuie să desfiinţăm miniştrii", se mai aude în înregistrare.
Oficial, aceste discuţii din spatele uţilor închise nu au avut loc. La finalul întâlnirii de aseară, Emil Boc a rezumat în cu totul alt mod şedinţa cu senatorii PDL: "Am discutat aspecte ale actului de guvernare şi proiecte pe care le avem în lucru"

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: