Evenimentul Zilei > Social > Semnal de alarmă! Bomba cu ceas din băuturile iubite de toată lumea
Semnal de alarmă! Bomba cu ceas din băuturile iubite de toată lumea

Semnal de alarmă! Bomba cu ceas din băuturile iubite de toată lumea

Oamenii de ştiinţă au avertizat de nenumărate ori asupra efectelor nocive ale băuturilor energizante. Ei au tras un semnal de alarmă în legătură cu faptul că aceste băuturi au cu 60% mai multe calorii și cu 65% mai mult zahăr decât băuturile răcoritoare.

În aceste condiţii, băuturile energizante sunt adevărate bombe cu ceas pentru corpul uman, afectând inima, nervii și stomacul.

„Deoarece băuturile energizante devin tot mai populare, este important să studiem efectele pe care le au asupra celor care beau frecvent și să determinăm, dacă e cazul, care ar fi recomandarea sigură de consum”, au declarat cercetătorii.

Referitor la acest lucru, cercetătoarea Gabriela Ilie de la Universitatea din Toronto, împreuna cu echipa sa, au realizat un studiu care arată că băuturile energizante au o influență mai nefastă decât se credea.

În cadrul studiului, echipa a analizat peste 10.000 de persoane cu vârste cuprinse între 11 și 20 de ani, axându-se în special pe consumul de alcool și astfel de băuturi, pentru a stabili cu exactitate ce efect au băuturile energizante asupra organismului uman.

Concluziile au fost îngrijorătoare dacă ţinem cont că astfel de băuturi supun consumatorii la riscuri foarte mari.

băutură energizantă conține aceeași cantitate de cofeină pe care o conțin două cești de espresso, pe lângă taurină și guarană. Fluxul prea mare de energie te predispune la mai multe accidente, făcând concentrarea mai dificilă.

Oricum, pericolul cel mai mare apare atunci când amesteci un energizant cu alcool. „Ești beat și foarte treaz în același timp”, a explicat Gabriela Ilie. „Prin urmare, ești mai dispus să faci lucruri iraționale”.

Băuturile energizante sunt cu atât mai periculoase pentru copii, care se pot alege cu dureri de cap sau stomac, probleme cu somnul și hiperactivitate, pe lângă riscul evident de obezitate pe care doza mare de zahăr o aduce cu sine, potrivit realitatea.net