Așa sună începutul unui mesaj pe care l-am primit la redacție de la un craiovean de 36 de ani, pe nume Costinel Silviu Diculescu.(foto). Textul, incitant. Acuzații cu duiumul la adresa procurorului șef, despre care Diculescu spune că îi protejează pe mafioții din Craiova, totul culminează cu arestarea lui, în 2011, de către un subordonat al lui Adrian Glugă.

Amenințări telefonice

Am pornit pe firul sesizării și am descoperit că în spate se află o poveste cu oameni înșelați și rămași fără casele cumpărate, cu un reclamant condamant la 7 ani de pușcărie și care așteaptă acum judecarea la Curtea de Apel Craiova, cu un procuror șef care a cedat nervos și l-a sunat pe infractorul cu care copilărise în același cartier. A avut un „limbaj total nepotrivit pentru un procuror șef de structură DIICOT, foarte asemănător cu cel specific mafioților și cămătarilor analfabeți, utilizat de Bica Alina („ce, m-ați prins trăgând pe nas?”)”, susține reclamantul Diculescu. Adrian Glugă ne-a declarat că știe despre mailul trimis de Diculescu, că discuția înregistrată a fost trunchiată, că i-a fost amenințată familia și atunci a reacționat. „Nu cred că a fost cea mai inspirată decizie a mea ca să-l sun, dar totul are o limită. Mi-au amenințat familia”, ne-a spus șeful DIICOT.

Costinel Silviu Diculescu, soția sa, Lia Roxana Diculescu, și cântărețul Nelu Anca au fost trimiși în judecată, în aprilie 2012, de procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova, fiind acuzați că, în perioada 2007 – 2011, au constituit un grup infracțional. Au înșelat zeci de persoane cărora le-a promis construcția unor case în comuna Malu Mare prin intermediul agenției „Patria Imobiliare”, iar după ce au încasat banii au refuzat să încheie contractele de vânzarecumpărare în formă autentică, scrie ziarul „Ora de Dolj”. O parte din locuințele promise chiar au fost ridicate și date în folosință, numai că, ajutat de ceilalți membri ai grupului, Diculescu a reușit să le vândă pe unele dintre acestea, chiar dacă părțile vătămate locuiau de mai mult timp acolo, iar pe altele le-a pus gaj la bănci, fără știrea locatarilor.

STENOGRAMA CONVORBIRII DINTRE PROCURORUL ADRIAN GLUGĂ ȘI DICULESCU

„Du-te la DNA, ba du-te unde vrei, fă plângere penală!”

Costinel Diculescu consideră că șeful DIICOT, procurorul Adrian Glugă a proferat „amenințări incredibile” la adresa lui atunci când i-a spus la telefon: „Pot să îmi fac și eu singur dreptatea mea în afară de cadrul instituțional, mă știi că nu sunt dus la biserică cu multe chestii”. Procurorul ne-a declarat că din înregistrare lipsește o parte în care el și familia lui au fost amenințați. Redau fragmentele cele mai „fi erbinți”.

Diculescu Costinel: Alo!

Glugă Adrian: Salut, dl Costi!

D.C. -Salut!

G.A. – Bă, Adrian Glugă sunt!

D.C. – Da, să trăiți!

G.A. – Mă, ce tot împrăștiați, mă, zvonul, tu cu Dragomirescu, dacă într-o lună, într-o juma’ de an mă saltă DNA-ul pe mine, îmi face, îmi drege, tot împrăștiați zvonul că lucrează la dosarul meu, mă, ce nu vă convine, mă, mânca-v-aș sufletul?

D.C. -Dl. procuror, eu nu împrăștii zvonuri la nimeni, eu nu vorbesc, nu am treabă…

G.A. – Bă, alaltăieri în Corona, voi ați vorbit, aseară în Corona, voi ați vorbit, la masa ta s-a vorbit că-l ia DNA-ul pe Glugă, că lucrați la dosarul lu’ Glugatu cu Nae ăla, cu nu știu… Îmi trimiți vorba prin av. Costache, că dacă vreau să stau de vorbă cu tine… Bă, băiatule, dacă ai ceva de spus, sunt organele statului, du-te la DNA, bă, dute unde vrei, fă plângere penală, ce vrei tu, e dreptul…

D.C. – Dl. procuror, eu nu vorbesc cu nimeni despre situația mea.

G.A. – Costi, ascultă-mă o chestie, este dreptul tău să te duci să reclami unde vrei… E dreptul meu, după ce instituțiile statului fac toate verificările să iau poziția, care trebuie s-o iau. Bă, da’ terminați odată cu prostiile astea, băi frate, băi… peste tot, că lucrați la dosarul lui Glugă, că mai aveți puțin și îl terminați pe Glugă. Tu, la masă cu Dragomirescu ăla, asta s-a discutat.

D.C. – Dacă eu vă spun, că nu am discutat așa ceva nici aseară, nici alaltăieri seară, nici acum o săptămână, eu dacă dvs. vă spun, dvs. credeți-mă, că alții să fie responsabili de vorbele lor, eu tot ce am de discutat, discut strict cu….. eu m-am săturat de necazuri, dl. procuror, eu nu mai vreau necazuri, eu nu mai vreau lupte, eu vreau să fiu………

G.A. – Băi, Costi, noi vorbim instituțional. În perioada în care ai fost reținut, arestat și toate astea, noi am avut o colaborare ca instituție.

D.C. – Da.

G.A. – Ce-am discutat pe instituție, ce ți-am spus, ce ți-am promis legal, aia ne-am ținut de cuvânt, da? Ca instituție… Nu vreau să am niciun fel de afaceri, niciun fel de partipriu cu nimeni, dar termină-te odată cu asemenea discuții (…)

D.C. – Nici eu nu vreau să discut, că vă dați seama, sub nicio formă, nu vreau să-mi mai complic… Oricum, m-am săturat de necazuri, vă dau cuvântul meu de onoare, dacă… Abia aștept… sub nicio formă nu vreau să-mi fac altele…

G.A. – Frate, nimeni … Nu vreau să vorbesc cum vorbesc politicienii, nimeni nu este mai presus de lege, frate… Ai ceva, crezi, sunt instituții ale statului care lucrează legal, e dreptul fiecăruia, al tău, al fiecăruia, să faci plângeri la DNA. Ai mai făcut, le-ai făcut și acuma, nu e problemă de chestia asta (…)

D.C. – M-am convins și mai mult decât atât, am mare încredere că Dumnezeu va face dreptate peste tot, așa cum eu am vorbit cu dvs. de la început, nu v-am ascuns, nu v-am mințit, așa vă spun și acum: nu mă ocup cu lansat de zvonuri, nu mă ocup… Vreau decât să scap odată de tot, să mă duc unde m-oi duce, să intru în pământ, să am dreptul la o schimbare a vieții mele!

G.A. – Nu discut chestia asta, Costi, nu te acuz, nu vorbesc de situația ta penală, nu vorbesc de nimic, e un proces pe rol, să spună judecătorul ultimul cuvânt până la cea mai înaltă ierarhie a instanțelor. Nu vorbesc chestia asta, dar nu… Terminați cu asemenea discuții! A venit av. Costache la mine…

D.C. – Da…

G.A. – …să-mi zică că dacă eu vreau să discut ceva cu tine, să discut, să îți trimit vorbă prin el.

D.C. – Nu știu…

G.A. – Eu nu am de discutat nimic cu nimeni. Dacă am ceva instituțional, sunt moduri legale (… )

D.C. – Am înțeles.

G.A. – Dar nu cer decât un singur lucru: nu vreau discuții și fel de fel de chestii pentru că, altfel, dacă discutăm în cadrul, în afară de cadrul instituțional, pot să-mi fac și eu singur dreptatea mea, în afară de cadrul instituțional: mă știi că nu sunt dus la biserică cu multe chestii.

D.C. – Știu că sunteți și un tip solid, nu-i asta problema, domnule procuror. Acum cinstit si omenește, nu mă ocup cu astfel de chestii, nu vreau să decredibilizez pe nimeni, nu vorbesc, îmi asum ceea ce scot din gură. Mi-am asumat tot timpul prostiile mele, mi le asum și astăzi. (…) Eu mă bucur că m-ați sunat încă o dată, sper din tot sufletul ca măcar 5% din ceea ce v-am spus să aveți încredere că așa este și mă simt obligat să vă spun încă o dată că sub nicio formă nu umblu să decredibilizez pe nimeni și nu împrăștii zvonuri!

Un alt dosar: bilete la ordin și facturi false

Costinel Diculescu, omul care cere acum presei să-i ia apărarea în fața „balaurului mafiot” de la DIICOT Craiova, a mai eludat legea de dragul banilor. IPJ Dolj, anunța în 31 ianuarie 2013, că, în continuarea cercetărilor efectuate de polițiștii Serviciului Investigarea Fraudelor Dolj într-o cauză penală privindu-i pe soții Lia Roxana Diculescu și Costinel Silviu Diculescu, a rezultat faptul că aceștia, în calitate de administratori ai societății comerciale Grup Instal Electromont SRL din Craiova, în perioada 1 mai – 30 iulie 2010, au emis 16 bilete la ordin refuzate la plată din cauza lipsei de lichidități în cont, în sumă totală de 221.241 lei. De asemenea, cei doi și-au însușit din gestiunea aceleiași societăți materiale de construcții în valoare totală de 165.534 de lei, pe care le-au vândut, ulterior, către persoane fizice, întocmind în acest sens 38 de facturi fiscale false. Potrivit polițiștilor, cei doi au încasat contravaloarea bunurilor vândute, însă au „uitat” să vireze sumele în contul firmei.

Cum îi prostea Costinel Diculescu pe olteni cu vânzări de case

DIICOT Craiova spune că Diculescu Costinel Silviu a fost arestat pentru că 21 de familii s-au constituit în părți civile fiindcă au rămas pe drumuri, fără casele cumpărate. În 26 martie 2014, ziarul din Craiova „Cuvântul libertății” publica un articol despre lupta în justiție pe care o duceau de trei ani niște oameni care au fost escrocați de Diculescu.

Calvarul familiei Nițu, una dintre victimele dezvoltatorului imobiliar Costinel Diculescu de la „Patria Imobiliare”, a început în anul 2011, când oamenii s-au trezit evacuați din locuința pentru care vânduseră două apartamente ca să o poată achiziționa. Către sfârșitul anului 2008 familia Nițu s-a mutat în cartierul rezidențial din Malu Mare, primind numărul 1168/1/3. Diculescu a refuzat sistematic să încheie contract de vânzarecumpărare în formă autentică cu familia Nițu.

După cum au stabilit ulterior procurorii DIICOT Craiova, pe 23 februarie 2010, Silviu Diculescu a vândut imobilul cu pricina lui Nelu Anca, iar pe 6 octombrie 2010 a întocmit un antecontract de vânzarecumpărare (vânzătorul fiind, în fapt Nelu Anca) prin care îi vindea aceeași casă și terenul, prin programul „Prima Casă”, Elenei Gurgui, cu suma de 49.000 de euro. Culmea este că în casa familiei Nițu nu a venit nici un evaluator al BCR, pentru că era vorba despre un credit ipotecar și era normal ca banca să știe pe ce imobil instituie ipoteca, după cum ne povestea Ana Nițu.