Evenimentul Zilei > Actualitate > Baronul Victor Mocanu a demisionat din PSD pentru a candida independent la șefia CJ Buzău
Baronul Victor Mocanu a demisionat din PSD pentru a candida independent la șefia CJ Buzău

Baronul Victor Mocanu a demisionat din PSD pentru a candida independent la șefia CJ Buzău

În ciuda anunţului USL de finalizare a împărţirii candidaturilor comune pentru primăriile reşedinţă de judeţ şi şefiile de consilii judeţene, bătăile de cap pentru liderul PSD Victor Ponta nu au încetat. La Buzău, acolo unde senatorul PNL Cristi Bâgiu şi social-democratul Constantin Boşcodeală au fost desemnaţi candidaţi la aceste funcţii, actualul preşedinte al Consiliului Judeţean, Victor Mocanu, şi-a anunţat, astăzi, demisia din PSD pentru a putea candida ca independent la şefia CJ în alegerile din luna iunie.

“Părăsesc PSD-ul pentru o candidatură independentă. Am ambiţia, poate nebunească, de a-mi duce până la capăt proiectele începute pe care le-am construit avându-i pe toţi împotrivă", a declarat preşedintele CJ.

Acesta i-a acuzat pe liderii USL de la Bucureşti “de lipsă de contact cu realitatea", dar a ţinut să sublinieze că nu are nimic ce să-i reproşeze preşedintelui PSD, Victor Ponta.

Victor Mocanu a mai punctat că va beneficia de “sprijinul total al organizaţiei judeţene a PSD exprimat la conferinţa din 16 martie, fie că Bâgiu, candidatul USL va vrea sau nu acest lucru".

Victor Mocanu s-a lăudat că va strânge peste 20.000 de semnături şi că mizează pe sprijinul a circa 50 din cei 87 de primari din judeţul Buzău, atât de la PSD, cât şi de la PNL sau PDL. Candidatul independent ar urma să apară şi pe bannerele electorale ale candidaţilor PSD la primării, dar şi pe cele ale unor primari PNL sau PDL.

“Mulţi primari şi-au exprimat dorinţa de a apărea alături de mine, dar nu numai de la PSD, ci şi de la PNL şi PDL", a mai spus Mocanu.

USL a desemnat la Buzău drept candidat la CJ pe senatorul PNL Cristi Bâgiu, iar la primăria municipiului Buzău pe social-democratul Constantin Boşcodeală.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: