Evenimentul Zilei > Justitie > Șefa DNA s-a emoționat și a stâlcit și ea limba lui Shakespeare, la Consiliul Europei – VIDEO
Șefa DNA s-a emoționat și a stâlcit și ea limba lui Shakespeare, la Consiliul Europei – VIDEO

Șefa DNA s-a emoționat și a stâlcit și ea limba lui Shakespeare, la Consiliul Europei – VIDEO

Limba lui Shakespeare a pus-o în dificultate și pe șefa DNA Laura Codruţa Kovesi, procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), aflată, luni, la Strasbourg unde a participat la o conferință a GRECO, organismul anticorupţie al Consiliului Europei (CoE).

Chiar dacă nu s-a aflat în situația ministrului Muncii, Lia Olguța Vasilescu, al cărei discurs în engleză rostit recent la ONU a devenit viral din cauza pronunței defectuoase, Kovesi s-a poticnit și ea în timp ce-și citea mesajul în engleză adresat organismului euroean.

Laura Codruţa Kovesi, procuror şef al DNA: "Este clar că în acest caz nu putem vorbi de egalitate în faţă legii. Din acest motiv, considerăm că legislaţia ar trebui revizuită astfel încât imunitatea unui ministru să fie limitată la durata mandatului", a spus în engleză, poticnindu-se ușor, Laura Codruţa Kovesi, procurorul şef al DNA.

"Camera Deputaţilor a respins cererea procurorilor DNA de ridicare a imunităţii. Anchetă care îl viza pe ministrul în cauza nu a putut continuă, dar a continuat în cazul altor două persoane implicate, care au fost condamnate la (…) închisoare. Anchetă contra ministrului a fost închisă pentru că imunitatea nu i-a fost ridicată. Este evident că în acest caz nu se poate vorbi despre egalitate în faţă legii.

De aceea considerăm că legislaţia privind imunitatea miniştrilor trebuie revizuită, imunitatea trebuie limitată la durata mandatului. Respingerea cererii de ridicare a imunităţii nu este motivată, iar votul parlamentarilor nu e public. Este dificil pentru mine să va spun de ce au fost respinse solicitările în cazurile noastre", a arătat procurorul-şef al DNA.