Evenimentul Zilei > Actualitate > Şefa Agenţiei CEC Bank Vaideeni a furat din conturile clienţilor
Şefa Agenţiei CEC Bank Vaideeni a furat din conturile clienţilor

Şefa Agenţiei CEC Bank Vaideeni a furat din conturile clienţilor

Şefa Agenţiei CEC BANK din Vaideeni, judeţul Vâlcea, a golit o parte din conturile clienţilor, în perioada 2009-2010. Poliţiştii au identificat 22 de păgubiţi şi un prejudiciu de 400.000 de lei.

Elisabeta Jinaru are 56 de ani şi lucra de 35 de ani în unitatea respectivă. Oamenii aveau încredere în ea. E drept, prin sat începuseră să circule zvonuri despre averea ei nejustificată. Aşa s-a autosesizat poliţia şi, în scurt timp, totul a ieşit la iveală.

Ion Dinulescu, cioban din Vaideeni, 72 de ani, a aflat printre primii că îi lipsesc bani în cont. Avea 69.000 de lei depuşi la bancă, bani câştigaţi de pe urma oilor. "Într-o zi, m-a chemat şi mi-a spus că mi-a luat 40.000 de lei din cont, dar să nu mă supăr, că mi-i dă înapoi, cu dobândă. Am făcut o hârtie în care îşi lua angajamentul că la 1 august îmi returnează 50.000 de lei", spune el.

Dar, când şi-a verificat contul, a văzut că lipseau 50.000 de lei, nu 40.000. "Pentru că m-a minţit în faţă, am declarat totul la poliţie", adaugă bărbatul.

Maria Ţugulescu, 63 de ani, a aflat, în urmă cu două zile, că toate economiile îi fuseseră luate de aceeaşi Elisabeta Jinaru. Altă păgubită e Florica Dan, 60 de ani, din Vaideeni, pe care şefa agenţiei o ajuta să ridice dobânda fără să stea la coadă. "Era foarte amabilă: îmi completa formularele şi îmi dădea banii. Ultima oară am scos 1.700 de lei. Carnetul de CEC a rămas la ea. Îi tot ziceam să mi-l dea, tot spunea că n-are timp. Şi, când colo, mi-a golit contul… M-a rugat să spun la poliţie că eu mi-am scos banii. Nu am putut să fac aşa ceva după ce ea mi-a luat economiile de-o viaţă", spune Florica Dan.

"Şefa agenţiei lua bani din conturile clienţilor şi semna în locul casierului, al supervizorului şi al clientului", explică comisarul-şef Nicolae Sărdărescu, şeful Poliţiei Horezu. Dacă va fi găsită vinovată de delapidare, înşelăciune, fals şi uz de fals, Elisabeta Jinaru riscă până la 15 de închisoare.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: