Elisabeta Jinaru are 56 de ani şi lucra de 35 de ani în unitatea respectivă. Oamenii aveau încredere în ea. E drept, prin sat începuseră să circule zvonuri despre averea ei nejustificată. Aşa s-a autosesizat poliţia şi, în scurt timp, totul a ieşit la iveală.

Ion Dinulescu, cioban din Vaideeni, 72 de ani, a aflat printre primii că îi lipsesc bani în cont. Avea 69.000 de lei depuşi la bancă, bani câştigaţi de pe urma oilor. "Într-o zi, m-a chemat şi mi-a spus că mi-a luat 40.000 de lei din cont, dar să nu mă supăr, că mi-i dă înapoi, cu dobândă. Am făcut o hârtie în care îşi lua angajamentul că la 1 august îmi returnează 50.000 de lei", spune el.

Dar, când şi-a verificat contul, a văzut că lipseau 50.000 de lei, nu 40.000. "Pentru că m-a minţit în faţă, am declarat totul la poliţie", adaugă bărbatul.

Maria Ţugulescu, 63 de ani, a aflat, în urmă cu două zile, că toate economiile îi fuseseră luate de aceeaşi Elisabeta Jinaru. Altă păgubită e Florica Dan, 60 de ani, din Vaideeni, pe care şefa agenţiei o ajuta să ridice dobânda fără să stea la coadă. "Era foarte amabilă: îmi completa formularele şi îmi dădea banii. Ultima oară am scos 1.700 de lei. Carnetul de CEC a rămas la ea. Îi tot ziceam să mi-l dea, tot spunea că n-are timp. Şi, când colo, mi-a golit contul… M-a rugat să spun la poliţie că eu mi-am scos banii. Nu am putut să fac aşa ceva după ce ea mi-a luat economiile de-o viaţă", spune Florica Dan.

"Şefa agenţiei lua bani din conturile clienţilor şi semna în locul casierului, al supervizorului şi al clientului", explică comisarul-şef Nicolae Sărdărescu, şeful Poliţiei Horezu. Dacă va fi găsită vinovată de delapidare, înşelăciune, fals şi uz de fals, Elisabeta Jinaru riscă până la 15 de închisoare.