Blocajul şedinţelor Biroului Permanent s-ar putea finaliza cu o schimbare de regulament. La şedinţa conducerii Camerei de astăzi reprezentanţii opoziţiei nu au venit cât să asigure cvorumul, ci şi-au trimis delegaţii să discute despre procedura repartizării iniţiativelor legislative la comisii şi să propună apoi schimbări ale regulamentului.
"Suntem într-o situaţie inedită. Sunt peste 300 de proiecte de legi şi iniţiative la Biroul Permanent. Am încercat să purtăm o discuţie pe proceduri pentru a debloca această situaţie. Încă nu am ajuns la o concluzie, probabil la şedinţa de miercuri când din nou este convocat Biroul permanent vom vedea ce soluţii vom găsi de modificare a Regulamentului pentru ca această situaţii să nu mai existe", a spus Mircea Duşa, liderul deputaţilor PSD.
"Suntem conştienţi că activitatea parlamentară trebuie să intre într-un ritm normal, sunt foarte multe proiecte care aşteaptă repartizarea la comisii. În acest moment suntem în discuţii pe proceduri, dacă vom reuşi să intrăm într-o atmosferă parlamentară normală şi dacă vom reuşi să facem câteva modificări ale Regulamentului", a declarat la rândul lui liberalul Mihai Voicu, adăugând că PNL solicită eliminarea din Regulament a posibilităţii votului deschis cu mâna şi păstrarea votului electronic sau a celui prin apel nominal.
Voicu a precizat că PNL avansează şi ideea realizării unui Cod de conduită a raporturilor dintre putere şi opoziţie.
Şedinţele Biroului Permanent al Camerei sunt blocate din 15 septembrie, după votul la legea pensiilor, când PSD şi PNL au acuzat-o pe Roberta Anastase de fraudă. Şedinţa a fost amânată astăzi pentru a 12-a oară.