Secretul celui mai bun grătar. Un truc mai puțin cunoscut, folosit de marii bucătari

Secretul celui  mai bun grătar. Un truc mai puțin cunoscut, folosit de marii bucătari Sursa: Dreamstime.com

Un bucătar renumit a dezvăluit secretul unui preparat la grătar cu adevărat delicios. Pentru asta, necesare sunt doar câteva cuburi de gheață și succesul preparatului va fi garantat.

Un grătar în familie, la iarbă verde sau acasă, este o opțiune aleasă de mulți români, mai ales în zilele de sărbătoare. Există o serie de ingrediente care compun un grătar desăvârșit, dar există și un truc simplu de pus în practică și care conferă preparatului o notă aparte.

Trucul bucătarilor pentru un grătar reușit

Chef Graham Eliot este cel care a explicat metoda cuburilor de gheață, care poate fi folosită în cazul chiftelelor pentru burgeri, dar și pentru carnea de porc ori vită.

Astfel, tot ce trebuie să faci este să pui un cub de gheață peste carnea deja pusă pe grătar. Acest lucru va face ca gheața să împiedice gătirea în exces a cărnii, conferind și un plus de umiditate preparatului.

Ne puteți urmări și pe Google News

Alte lucruri de avut în vedere la prepararea grătarului

Grătarul trebuie uns în prealabil cu puțin ulei, pentru a împiedica lipirea cărnii, care nu ar trebui înțepată în timpul procesului de gătire, pentru că astfel se usucă.

Recomandat pentru un grătar este și un sos pe bază de ulei de măsline, boia iute/dulce, sare, piper, usturoi pisat, rozmarin sau cimbru, în funcție de tipul de carne.

Rețeta perfectă de mici, explicată pas cu pas

Micii sunt nelipsiți de pe grătarul românilor. Dacă nu doriți să îi cumpărați din comerț, îi puteți prepara acasă, după propriul gust. În mod normal, micii trebuie să conțină grăsime. Puteți folosi și carne slabă, dar trebuie să știți că nu vor fi la fel de suculenți. Cei mai buni mici se fac din carne de porc amestecată cu vită sau din carne de porc amestecată cu oaie. Proporția este 50%-50%.

Pentru un gust extraordinar, carnea trebuie tocată proaspăt. Micii au nevoie de bicarbonat de sodiu pentru o textură perfectă. Un alt secret este supa de vită. Se adaugă în amestecul de carne și dă un gust deosebit. Din pasta de mici nu trebuie să lipsească condimentele, după gustul fiecăruia, însă sunt anumite ingredinte obligatorii.

Ingredientele necesare

  • 500 g carne tocată de vită cu grăsime
  • 500 g carne de porc grasă
  • 180 ml de supă de vită
  • 50 ml de bere
  • 1 linguriță de bicarbonat de sodiu
  • 1 linguriță de sare
  • 2-3 căței de usturoi pastă
  • 1 linguriță de cimbru uscat sau proaspăt
  • 1 vârf de cuțit de nucșoară (opțional)
  • 1/2 linguriță de praf de coriandru (opțional)
  • 1/4 linguriță de chimen măcinat (opțional)
  • 1/4 linguriță de piper măcinat
  • 1/2 linguriță de piper cayenne sau fulgi de ardei iute (opțional).

Modul de preparare

Carnea se toacă mărunt în mașina de tocat, iar dacă vreți o pastă fină puteți să o mai mărunțiți încă o dată la robotul de bucătorie. Apoi, adăugați supa de vită și bicarbonatul și amestecați bine, până când totul devine o pastă. Nu uitați la final să adăugați și condimentele.

Un at truc de care trebuie să țineți cont este acela că nu trebuie să gătiți micii imediat după ce ați preparat amestecul. Lăsați-l 2 - 4 ore la frigider să se odihnească și să acumuleze toate aromele. După ce carnea s-a odihnit, ungeți-vă palmele cu ulei și modelați micii. Aceștia trebuie gătiți la foc mare și întorși de mai multe ori.

Dacă ați făcut prea multă pastă de mici, o puteți congela, dar doar pentru o perioadă de maximum trei luni. La frigider, amestecul de carne de mici se ține maximum 2-3 zile.