Evenimentul Zilei > Actualitate > Sebi vrea sănătate şi dragoste de la Moş
Sebi vrea sănătate şi dragoste de la Moş

Sebi vrea sănătate şi dragoste de la Moş

Pentru un băieţel de 7 ani, diagnosticat cu astm cronic, înaintea jucăriilor, pe lista pentru Moş Crăciun, e sănătatea.

Spune despre el că este un copil norocos şi, de Sărbători, încercă să aducă un zâmbet pe buzele copiilor sărmani. Sebi, un băieţel de 7 anişori din Piteşti, renunţă, în fiecare an în preajma Crăciunului la câteva dintre jucăriile pe care le păstrează cu sfinţenie pentru a le face cadou celor la care Moşul ajunge mai greu.

"Are foarte multe jucării. Sunt cea mai mare bucurie pentru el. Fiecare are locul ei bine stabilit", ne-a povestit Elena, mama lui Sebi.

Cu toate astea, renunţă fără să clipească la ele atunci când vine vorba de copii mai puţin norocoşi. "Sunt mulţi copii care nu au învăţat încă să zâmbească. Pentru că ei nu au pe nimeni lângă ei," i-a spus el mamei într-o seară. I se pare că el este un copil norocos pentru că are lăptic dimineaţa şi nu are hăinuţele rupte pe el.

"Mami, când voi fi şi eu sănătos?"

Sebastian Ştefan Siminea a fost un copil dorit şi aşteptat ani de-a rândul. "Aveam un soţ minunat, aveam niste părinţi formidabili şi….în sfârşit a apărut şi mogâldeaţa familiei", povesteşte cu emoţie mama.

Bucuria le-a fost umbrită însă la numai 2 ani de la venirea pe lume a lui Sebi. A fost diagnosticat cu astm bronşic cronic. A început un tratament zilnic cu aerosoli şi controale periodice la spitale din Bucureşti. "Mami, când voi fi şi eu sănătos…când nu va mai fi tusea?" o întreba frecvent pe mama. "Îmi ascundeam pe cât posibil lacrimile şi niciodată, niciodată, nu am lăsat să vadă durerea din sufletul meu", spune Elena. Acum Sebi este mai bine, s-a obişnuit cu boala lui şi speră că pe viitor va fi şi mai bine.

"Dragoste şi iubire pentru mami şi tati"

Este un copil vesel şi îşi trăieşte copilăria din plin. Ştie deja să scrie şi să citească şi se gândeşte cu nerăbdare la şcoală, unde îl aşteaptă deja Alex, verişorul şi cel mai bun prieten al lui.

Ca orice copil îl aşteaptă cu nerăbdare pe Moş Crăciun, căruia i-a scris deja o scrisoare. Pe primul loc în lista de cadouri pe care a făcut-o pentru Moşul a pus "sănătate". Au urmat tot felul de jucării, iar în final a cerut "dragoste şi iubire pentru mami şi tati".
A devenit tradiţie ca, în fiecare an, în preajma Crăciunului, "Evenimentul zilei" să se alăture Moşului în scrierea listei copiilor cuminţi din România. Pe unii dintre aceştia i-am găsit noi şi le veţi citi poveştile în paginile ziarului nostru şi pe www.evz.ro, în secţiunea dedicată acestei campanii. Dacă vrei să spui şi tu povestea copilului sau nepotului tău, trimite-ne o fotografie, un desen şi o poveste despre el, pe adresa de mail [email protected].

  • Află AICI cum poate obţine şi copilul tău diploma de copil cuminte

Mai jos, alte poveşti ale unor copii cuminiţi:

  • Antonia, fetiţa care aşteaptă mirele, nu pe Moş Crăciun
  • Copii cuminiţi. Băieţelul care ia salariul de la grădi
  • Sara şi Vladimir, cele mai de preţ bijuterii ale familiei Avram
  • Bubu, minunea care a venit de 1 Mai
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: