În Ialomiţa se inaugurează un spital construit în 20 de ani

În Ialomiţa se inaugurează un spital construit în 20 de ani

Locuitorii oraşului Feteşti au, de astăzi, un spital nou. Construcţia la noul spital municipal "Anghel Saligny" a început în urmă cu 20 de ani, iar astăzi are loc inaugurarea oficială a instituţiei. La eveniment este aşteptat şi ministrul Sănătăţii, Cseke Attila.

Inaugurarea noului spital municipal din Feteşti a fost amânată de mai multe ori, din cauza unor erori de proiectare care au fost corectate şi, după cum mai spun reprezentanţii instituţiei, din cauza unor teste suplimentare la aparatura medicală.

Investiţia ajunge la aproximativ 15 milioane de euro. Mare parte a banilor au venit în 2010, sumele alocate ajungând la aproximativ 3,7 milioane de euro (16 milioane de lei). Fostul spital municipal, deschis în urmă cu 26 de ani, va avea o altă destinaţie. Nu a fost luată o decizie definitivă, dar se propune transformarea acestuia într-un centru de locuinţe sociale. Conform informaţiilor financiare publicate pe site-ul vechiului spital, în februarie 2011, spitalul municipal avea aproximativ 200 de angajaţi.

Noul spital are patru etaje şi o capacitate de 150 de paturi. În luna aceasta mai este aşteptate şi inaugurarea spitalului din Urziceni.

Ne puteți urmări și pe Google News

Evenimentele au loc pe fondul unor schimbări importante în sistemul de sănătate din România, în plin proces de reprofilare şi de comasare a zeci de spitale. Astfel, în cadrul noii reforme din Sănătate, din cele 435 de unităţi spitaliceşti cu paturi, 111 sunt comasate, iar alte 67 se reprofilează în azile de bătrâni. În ultima lună, însă câteva unităţi au obţinut, în instanţă, suspendarea comasării.

  • Lista spitalelor din România care au fost reprofilate
  • Lista spitalelor din România care au fost comasate