Se deschide "sezonul de primăvară" la schi sau cum atrag austriecii schiorii și în luna mai

Se deschide "sezonul de primăvară" la schi sau cum atrag austriecii schiorii și în luna mai

În timp ce multe staţiuni europene de abia îşi deschid pârtiile de schi, Austria îşi pregăteşte pârtiile pentru schiatul de primăvară.

Sezonul de schi în Austria este în plină desfăşurare şi sute de mii de turişti deja s-au bucurat de calitatea impecabilă a pârtiilor şi a zăpezii. În timp ce multe staţiuni europene de abia îşi deschid pârtiile de schi, Austria îşi pregăteşte pârtiile pentru schiatul de primăvară.

Majoritatea staţiunilor de schi din Austria îşi ţin pârtiile deschise până spre jumătatea lunii mai, perioadă în care schiorii se pot bucura de adrenalina de pe partie în lumina caldă a soarelui. Schiatul în lunile martie, aprilie şi chiar mai se bucură de un succes în creştere în rândul turiştilor pentru că are trei mari avantaje. În primul rând, vremea bună şi ziua mai lungă. În al doilea rând, cabanierii din Austria reduc prețurile în perioada amintită, pe care o consideră sfârşit de sezon. Tocmai pentru că turiștii consideră că în acest interval nu se mai poate schia, este și mai puţină aglomeraţie.

Chiar dacă e sfârșit de sezon, cabanierii din Austria  s-au dotat cu peste 20.000 de tunuri de zăpadă care garantează un strat de zăpadă optim până la finalul lunii aprilie.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Aproximativ 50.000 de turişti români au ales anul trecut să îşi petreacă o vacanţă la schi, în Austria, în lunile martie, aprilie şi mai. Creşterea numărului de turişti în luna mai 2013 faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior a depăşit 5% şi anticipăm că acest trend se va accentua în 2014 şi în anii viitori. Turiştii încep să simtă beneficiile practicării sporturilor de iarnă în lunile mai blânde de primăvară, perioadă în care beneficiază atât de calitatea impecabilă a pârtiilor pentru care Austria este recunoscută dar şi de temperaturile mai ridicate de primăvară" a declarat Gabriele Lenger, Directorul Oficiului de Turism al Austriei în România.

Cele mai populare cinci regiuni pentru schiatul primăvară din Austria sunt Tirol, Innsbruck, Salzburg și Hochzillertal Kaltenbach. În Tirol, evenimente pentru turişti la finalul sezonului de schi. Landul Tirol oferă turiştilor posibilitatea de a schia până în luna iunie, pe cei 5 gheţari din regiune, dar a pregătit pentru turişti şi o serie întreagă de evenimente în lunile aprilie şi mai: Concert Top of the Mountain, la care va cânta şi Robbie Williams, (4 mai); Electric Mountain Festival (2-4 aprilie), cu cei mai cunoscuți DJ ai lumii; Mountain Beach Party (5 aprilie).

Innsbruck este oraşul în care poţi ajunge cu tramvaiul până la baza pârtiei de schi. Olympia SkiWorld Innsbruck reuneşte 9 pârtii din Innsbruck, pentru care este suficient un sigur permis de acces. Peste 300 de km de pârtii cu dificultăţi diferite îi aşteaptă pe toţi pasionaţii de ski. Cei care aleg pachetul Olympia SkiWorld Innsbruck beneficiază de transport gratuit cu autobuzul până la pârtia dorită (ofertă valabilă până în aprilie) şi de cazare la un hotel cotat la patru stele.

Domeniul schiabil de la Schladming-Dachstein este situat la doar 800 de kilometri distanţă de Timişoara. Cabanierii își așteaptă turiștii până la sfârşitul lunii aprilie, cu multe surprize şi activităţi. Aceştia pot alege să se cazeze la una din cele peste 50 de cabane de munte, cu meniu tradiţional din Stiria.

Salzburg pare alegerea ideală pentru turiştii care doresc să combine sportul cu activităţile culturale. Turiştii care vor alege să petreacă vacanţa de primăvară la schi în staţiunile din landul Salzburg, vor putea participa şi la Festivalul de Paşte ce are loc în perioada 12-21 aprilie 2014.

Hochzillertal Kaltenbach a fost declarată cea mai bună staţiune de ski din lume. Calitatea pârtiilor este foarte bună, 90% dintre pârtii având aparate de zăpadă artificială astfel încât să permită desfăşurarea adecvată a sporturilor de iarnă fie în timpul zilei, fie pe nocturnă.