Deschiderea circulaţiei pe autostrada Bucureşti-Ploieşti SE AMÂNĂ. AFLĂ până când

Deschiderea circulaţiei pe autostrada Bucureşti-Ploieşti SE AMÂNĂ. AFLĂ până când

Deschiderea traficului pe autostrada Bucureşti-Ploieşti se amână. Ministrul Transporturilor a spus, astăzi, că pe 30 iunie, termen avansat iniţial, nu se va inaugura autostrada.

Ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi, verifică astăzi stadiul lucrărilor pe şantierul Autostrăzii A3.

Întrebat dacă tronsonul Bucureşti-Ploieşti va fi deschis circulaţiei sâmbătă, 30 iunie, ministrul Silaghi a răspuns: "Nu. Sigur nu. Siguranţa circulaţiei nu ne permie să-i dăm drumul".

Noul termen avansat de directorul general al CNADNR, Mihail Başulescu, este data de 1 august. "Sunt porţiuni de autostradă unde stadiul este de numai 70%. Dacă deschidem circulaţia acum, afectăm siguranţa traficului", a declarat acesta.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Asocierea nu a reuşit"

"Într-o lună de zile sperăm să armonizăm problemele speciale de siguranţă a circulaţiei pentru că acesta este principalul motiv pentru care nu dăm drumul la circulaţie. Într-o lună de zile sperăm să putem da drumul la circulaţie, iar recepţia finală să se facă potrivit tuturor normelor tehnice", a precizat Ovidiu Silaghi.

Acesta a explicat că proiectul pentru construcţia Autostrăzii Bucureşti-Ploieşti este un proiect care ar fi trebuit să fie un bun exemplu de asociere a unor companii româneşti care să le aducă în portofoliu posibilitatea de a participa şi la alte licitaţii de anvergură.

"Din nefericire se pare că asocierea nu a reuşit, iar lucrarea a fost împărţită în mai multe bucăţi, ceea ce ne creează şi nouă o problemă la recepţie deoarece pentru siguranţa circulaţiei au adoptat alte soluţii", a precizat ministrul Transporturilor.

La rândul său, secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Septimiu Buzaşu, a precizat că deschiderea circulaţiei pe Autostrada Bucureşti-Ploieşti nu se va face chiar în regim de autostradă în sensul că nu va respecta toate facilităţile obişnuite. El a dat asigurări că se va menţine ritmul lucrărilor. "Oricum, timpul a fost foarte scurt. 30 iunie a fost un termen pe care şi l-au asumat constructorii. Contractul este întârziat. Ei ar fi trebuit să termine pe 12 decembrie 2011. Penalizările curg din 15 decembrie", a explicat Buzaşu.

Inspecţie pe şantiere

Premierul Victor Ponta i-a cerut ministrului Transporturilor, în şedinţa de Guvern de ieri, să nu aibă milă şi să nu tolereze amânări la termenele de finalizare a lucrărilor de la autostrăzile Bucureşti-Ploieşti şi Bucureşti-Constanţa iar constructorilor care întârzie să le aplice penalizări.

Lucrările la Autostrada Bucureşti-Ploieşti sunt împărţite în două sectoare, respectiv Bucureşti-Moara Vlăsiei, unde lucrează consorţiul italian Impressa Pizzarotti/Tirrena Scavi, şi Moara Vlăsiei-Ploieşti, construit de asocierea Spedition UMB/Pa&Co Internaţional/Euroconstruct '98/Com-Axa. Valoarea totală a lucrărilor este de 450 milioane euro.