Scrisori in doua zile la destinatie

Scrisori in doua zile la destinatie

Plicuri cu coduri de bare, care vor ajunge la destinatarul din tara in cel mult doua zile, si timbre la preturi aproximativ duble fata de cele actuale - asa vor arata serviciile Postei Romane peste doi ani.

De altfel, cel putin o scumpire - neprecizata inca - ne asteapta chiar pana la finele anului, conform conducerii Postei. Cu ajutorul celor doua centre de sortare automatizata care vor functiona la Bucuresti si Cluj-Napoca, scrisorile si coletele vor ajunge la destinatie in una sau in cel mult doua zile in Romania si in trei pana la cinci zile in statele din Uniunea Europeana.

In prezent, pentru anumite destinatii din tara sunt necesare cinci zile ca o scrisoare sa fie primita de destinatar. Centrul din Bucuresti va fi construit de la zero, iar cel din Cluj - modernizat cu o investitie de 60 milioane de euro, din care 50 de milioane vin de la Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare.

Dupa aceste doua centre, sistemul va fi extins la Bacau, Craiova si Timisoara. Potrivit lui Dan Mihai Toader, directorul general al Postei Romane, centrele care vor reduce timpul de procesare de la cateva zile la cateva ore vor fi niste hale unde milioane de scrisori si colete vor fi sortate pe destinatii. Adresa scrisa de mana de expeditori va fi „citita” cu ajutorul unor aparate si transformata intr-un cod de bare.

Ne puteți urmări și pe Google News