Scrisori de ameninţare pentru românii din Italia

Scrisori de ameninţare pentru românii din Italia

Două scrisori rasiste au fost trimise unor familii de români din Torino, în decurs de câteva săptămâni. Mesajul acestora clar: "Ciao români, sunteţi ruşinea Europei. De ce nu vă întoarceţi în România? [...] În Italia nu sunteţi bine-veniţi. Acum, în ţara voastră există locuri de muncă, numai că acolo nu aţi putea face ce vreţi: să comiteţi infracţiuni". Până în acest moment nu se cunosc expeditorii scrisorilor, iar românii trăiesc cu teama că această manifestare rasială va căpăta accente tot mai violente.

Printre aceşti români se află Ileana şi Gabriel Bucă, stabiliţi în Torino din anul 2001. Potrivit publicaţiei Gazeta Românească, ce preia fragmente din scrisori de pe site-ul cronacaqui.it, ediţia de Torino, cei doi soţi au declarat că le este teamă pentru fiica lor, Laura, de numai trei ani.

"Ne e teamă că vreun fanatic va face rău fiicei noastre. [...] Suntem oameni de bine şi nu putem plăti pentru infracţiunile comise de vreun conaţional de-al nostru. Nu este vina noastră că Italia îi primeşte pe cei mai răi oameni care trăiesc în ţara noastră, dar la final cei care suferim suntem noi".

Conform cronacaqui.it, prima scrisoare a fost trimisă în luna august. Familia Bucă se afla în concediu, în România, motiv pentru care corespondenţa a fost deschisă abia la întoarcerea acestora, în luna septembrie. La scurt timp, o nouă scrisoare a ajuns la familia de români, mesajul fiind similar: "În Italia nu sunteţi bine-veniţi".

Ne puteți urmări și pe Google News

Întrucât în blocul în care locuieşte familia Bucă mai sunt şi alţi români care au primit scrisori similare, situaţia în Torino este cu atât mai încordată pentru aceştia.