Printre aceşti români se află Ileana şi Gabriel Bucă, stabiliţi în Torino din anul 2001. Potrivit publicaţiei Gazeta Românească, ce preia fragmente din scrisori de pe site-ul cronacaqui.it, ediţia de Torino, cei doi soţi au declarat că le este teamă pentru fiica lor, Laura, de numai trei ani.

"Ne e teamă că vreun fanatic va face rău fiicei noastre. […] Suntem oameni de bine şi nu putem plăti pentru infracţiunile comise de vreun conaţional de-al nostru. Nu este vina noastră că Italia îi primeşte pe cei mai răi oameni care trăiesc în ţara noastră, dar la final cei care suferim suntem noi".

Conform cronacaqui.it, prima scrisoare a fost trimisă în luna august. Familia Bucă se afla în concediu, în România, motiv pentru care corespondenţa a fost deschisă abia la întoarcerea acestora, în luna septembrie. La scurt timp, o nouă scrisoare a ajuns la familia de români, mesajul fiind similar: "În Italia nu sunteţi bine-veniţi".

Întrucât în blocul în care locuieşte familia Bucă mai sunt şi alţi români care au primit scrisori similare, situaţia în Torino este cu atât mai încordată pentru aceştia.