Membrii trupei Scorpions au vorbit, în conferinţa de presă de ieri, despre motivele despărţirii lor de fani, dar şi despre avantajele acestei retrageri. Fiind vorba despre ultimul lor turneu, au scăpat de emoţii şi se bucură de fiecare moment.

"Am luat decizia să nu ajungem să ne târâm în faţa publicului. Nu vrem ca oamenii să vină şi să spună: «I-am văzut pe Scorpions acum trei ani şi au fost îngrozitori. De ce mai fac asta?» Nu vrem să aşteptăm ca rock-ul, un uragan, să fie redus la o furtună tropicală", a mărturisit Klaus Meine.

Cei patru membri ai formaţiei, prezenţi la Bucureşti – Matthias Jabs a rămas la Budapesta pentru o nuntă – au un program plin înainte de concertul de pe Zone Arena. Pregătesc un spectacol cu multă atitudine, multă putere, piese bune şi efecte speciale.

Ritmul alert pe care sunt nevoiţi să îl păstreze în fiecare oraş în care cântă, i-a făcut pe rockerii germani să spună "This is it".

Concert de adio

Formaţia a anunţat pe 24 ianuarie 2010 că turneul ce susţine lansarea albumului "Sting in the tail" este turneul lor de adio. Seria de concerte se va termina abia în 2012, iar Scorpions sunt aşteptaţi, astăzi, în jurul orei 20.00 pe scena din Bucureşti.

Klaus Meine, Rudolf Schenker, James Kottak, Matthias Jabs şi Pawel Maciwoda le promit fanilor români, care s-au decis să meargă la concert, că nu îi vor dezamăgi şi că au foarte multe de oferit în spectacolele lor.

Impresionaţi de trecutul istoric al României

Pe lângă o legătură foarte puternică pe care o au cu publicul din România, membrii Scorpions îşi amintesc, de fiecare dată când ajung în ţara noastră, de trecutul istoric care ne leagă de Germania.

"În România ne amintim mereu de istorie, de comunism, de Ceauşescu şi de căderea Zidului Berlinului", a spus solistul formaţiei, prezent pentru a şasea oară în România.

"E fantastic că acum poţi vorbi deschis. Ni s-a spus că în anii ’80 oamenii care ascultau muzica noastră au fost trimişi la puşcărie doar pentru că ascultau rock din Occident", a adăugat el. Ceea ce este un pic cam exagerat, dar Klaus Meine a vrut să-şi arate ataşamentul faţă de români.

Intră pe pagina de Facebook a evz.ro, http://www.facebook.com/evz.ro, şi votează una dintre piesele propuse de noi. Povestea melodiei care va avea cele mai multe voturi va fi dezvăluită mâine, pe evz.ro. Dacă vrei să afli ce se ascunde în spatele versurilor şi ce i-a inspirat pe artişti, votează piesa preferată pe http://www.facebook.com/evz.ro!