Scorpions a zguduit Zone Arena

Scorpions a zguduit Zone Arena

Peste 20.000 de oameni au ascultat, joi seară, două ore de rock pur din partea celor de la Scorpions, în concertul de adio al trupei germane.

Fanii care s-au aflat pe Zone Arena, la concert, au început să aplaude la unison atunci când Klaus Meine, Rudolf Schenker, Matthias Jabs, James Kottak şi Pawel Maciwoda au urcat pe scenă.

Primul care a apărut a fost James Kottak, care s-a cocoţat pe platforma ce ridica setul de baterii inscripţionat cu numele lui şi a început să bată energic în tobe. Startul concertului a fost unul în forţă. Au alternat melodii de pe ultimul album al lor, “Sting in the tail", cel care stă la baza acestui ultim turneu, cu melodii care au făcut istorie de-a lungul timpului şi pe care cei de la Scorpions le-au cântat în sute de concerte.

Klaus Meine a mulţumit fanilor pentru suportul lor şi pentru că au venit în număr atât de mare să îi vadă. "Este un turneu de adio, dar mai avem multe de oferit pentru că The best is yet to come (piesa de pe ultimul album al formaţiei - n.r.)!", a adăugat el. Concertul a avut o parte hard rock, dar şi balade şi un moment acustic cu melodiile “Send me an angel" şi "Holiday".

"Kottak Attack", un solo energic de tobe

James Kottak şi-a arătat măiestria pe solo-ul "Kottak Attack", iar piesa instrumentală "Coast to coast" i-a avut în prim plan pe cei doi chitarişti care au avut ocazia să se dezlănţuie. În pauze, Klaus mulţumea publicului, îi îndemna să cânte alături de el şi introducea unele piese cu o scurtă poveste.

Înainte de "Wind of change", de exemplu, el a povestit despre momentul în care au fost la Moscova şi despre căderea Zidului Berlinului la doar câteva luni după ce făcuseră melodia. După ce solistul i-a cântat "La mulţi ani" unui membru al echipei, trupa a dispărut în culise fără să cânte "Rock you like a hurricane", "Still loving you" sau "Wind of change".

Biss-ul a fost exploziv. Au păstrat cele mai cunoscute melodii pentru momentul în care afară s-a lăsat, în sfârşit, întunericul şi spectacolul făcut de Scorpions a fost completat de reflectoare şi imaginile de pe cele trei panouri din spatele scenei. Chiar înainte de ora 10.00 concertul s-a terminat cu ultimele acorduri ale piesei "When the smoke is going down".

ATMOSFERĂ

Publicul, surprins de punctualitatea trupei

Formaţia germană a cântat cea mai mare parte a concertului pe lumină. Motivul: concertele de pe Zone Arena trebuie să se încheie până la ora 10.00, altfel, organizatorii riscă să primească amenzi. Chiar dacă voiau să intre în lumina reflectoarelor pe scenă, cei de la Scorpions nu au cântat după apusul soarelui decât melodiile de la bis. Ultima reprezentaţie a rockerilor germani i-a surprins, astfel, pe oamenii care nu se aşteptau ca spectacolul să înceapă chiar la ora promisă de organizatori.

Mulţi oameni au venit numai pentru Scorpions şi au stat la coadă pentru a intra. Câţiva oameni au ajuns în grija celor de la ambulanţă după ce au leşinat. Incidentele de acest gen, însă, nu au stricat entuziasmul fanilor. Cu la fel de multă energie ca cei de la Scorpions, publicul a aplaudat, a ţipat pentru a-şi susţine formaţia favorită, a sărit în ritmul bătăilor în tobe ale lui James Kottak, a tropăit în pauzele dintre melodii şi în momentul în care cei de la Scorpions au plecat prima dată de pe scenă, au făcut podeaua să tremure, la fel ca başii puternici, pe cele mai hard rock melodii ale formaţiei. Drept răsplată, cei din faţă, “generaţia nouă", aşa cum a numit-o solistul mulţumindu-le tinerilor pentru entuziasm, a primit beţe de tobe, pene de chitară şi prosoape ale celor din formaţie.

Kottak a făcut senzaţie la tobe

Momentul lui James Kottak a fost unul din cele mai spectaculoase. Toboşarul s-a oprit de câteva ori din solo pentru ca publicul să îi poată da răspuns la bătaia nebună din tobe, s-a urcat pe baterie pentru a-şi arăta tatuajul cu numele lui de pe piept şi cuvintele “Rock and Roll Forever" pe spate. Ultimele patru melodii ale spectacolului au fost cântate de cei mai mulţi fani împreună cu formaţia. Meine le întindea fanilor microfonul numai pentru refren sau pentru câte un vers, dar cei mai mulţi ştiau toate versurile pe dinafară.

Fanii au început să părăsească Zone Arena, la ora 10.00, când concertul celor de la Scorpions s-a încheiat după exact două ore. O parte din cei de la Scorpions au părăsit România chiar în noaptea concertului, restul echipei aşteptând dimineaţa. Formaţia se îndreaptă spre Germania unde vor avea în această lună trei concerte. CITIŢI ŞI:

  • Scorpions a păstrat cele mai bune piese pentru bis
  • Voi aţi ales cea mai bună piesă Scorpions: "Still loving you", balada iubirii | VIDEO
  • "Am crescut cu Scorpions"

Ne puteți urmări și pe Google News