Potrivit Adrianei Pistol, odată cu deschiderea școlilor vor exista mai multe focare de COVID-19 în diferite școli la nivel național.

„Vor exista, punctual și închideri de câte o clasă, cum e și la gripă. Vor fi punctuale, vor fi de scurtă durată, acestea sunt de neevitat. Dacă suntem într-un scenariu foarte rău, atunci toată lumea ar trebui să meargă la online. Cred că trebuie făcute raționamente dependente de numărul de copii și de situația epidemiologică locală”, a spus oficialul INSP.

De asemenea, Adriana Pistol a mai spus că o prognoză a ceea ce se va întâmpla după 15 septembrie, data la care este prognozată începerea anului școlar, se va putea face după două săptămâni.

„Cred că ar trebui să avem sub 1000 de cazuri ca să meargă copiii la școală toți și permanent. Cred că cu două săptămâni înainte am putea avea o prognoză despre ceea ce se va întâmpla la acel moment. Cu două săptămâni înainte poți să îți dai seama care este tendința, care sunt județele cele mai afectate, localitățile cele mai adectate și Ministerul Educației, cu inspectoratele școlare, vor putea să planifice: aici se deschide în felul ăsta, aici, în felul ăsta…”

Totodată, oficialul INSP susține că una dintre variantele apropiate de situația actual în contextul pandemiei de coronavirus ar putea fi ca anul școlar să înceapă online „după care să se liniștească lucrurile în altă parte și să se întoarcă copiii la școală”,

„Știu că toată lumea își dorește să știe cum, numai că acesteste așa de variabil… Gândiți-vă că la 15 septembrie se poate începe școala într-un mod anume, pe baza prognozelor din acel moment, după care, în octombrie, să se schimbe. Să se întâmple ceva într-o parte, și să înceapă online, după care să se liniștească lucrurile în altă parte și să se întoarcă copiii la școală”, a mai spus Adriana Pistol, potrivit realitatea.net