Școlile din Chișinău rămân închise și marți, grădinițele vor fi deschise

Școlile din Chișinău rămân închise și marți, grădinițele vor fi deschise Viscol. Sursa foto: Arhiva EVZ

Școlile din Chișinău vor rămâne închise și marți, în timp ce grădinițele vor fi deschise, au decis autoritățile.

Comisia pentru Situații Excepționale (CSE) din Chișinău a decis ca elevii să aibă, și marți, zi liberă. Decizia a fost luată din cauza condițiilor meteorologice cu care se confruntă capitala Republicii Moldova.

Grădinițele din Chișinău rămân deschise

Grădinițele, în schimb, vor fi deschise pentru ca părinții care lucrează să aibă unde să își lase micuții.

Decizia vine după ce, duminică, aceeași Comisie pentru Situații Excepționale din Chișinău a decis ca elevii din toate școlile din capitală, inclusiv cele de artă, să aubă zi liberă luni, 27 noiembrie.

Ne puteți urmări și pe Google News

Orele urmează să fie recuperate ulterior. CES a mai decis că fiecare instituție educațională va decide, individual, când și în ce mod vor fi recuperate orele pierdute, pe parcursul acestui an.

Comisia din primăria capitalei a decis, în același timp, ca grădinițele să rămână deschise, având în vedere că acolo părinții sunt cei care-i duc pe copii.

Care e situația la Chișinău

Serviciile Primăriei au anunțat că vor continua să intervină pe străzile orașului, non-stop. Prioritate au străzile și trotuarele principale, drumurile de acces către grădinițe, precum și cele spre instituții medicale și sociale.

Toate acestea sunt decizii luate de Comisia pentru Situații Excepționale din municipiul Chișinău, care s-a întrunit prima dată de la declanșarea viscolului duminică seară. În cadrul ședinței a fost discutată închiderea școlilor din cauza condițiilor meteo nefavorabile. Anunțul a fost făcut de primarul capitalei, Ion Ceban.

Meteorologii au emis pentru Chișinău și o mare parte din Republica Moldova un Cod galben de vânt puternic și ninsoare, care a fost prelungit ulterior până luni, 27 noiembrie, la ora 13:00.

Republica Moldova, lovită de furtuni și zăpadă

Reamintim că Republica Moldova este afectată grav de ninsorile căzute în ultimele zile. Zeci de drumuri din toată țara au fost blocate, iar traficul în mai multe puncte de frontieră a fost restricționat sau oprit.

Autoritățile de la Chișinău au anunțat că peste 139 de localități din 16 raioane au rămas fără curent electric. Cea mai afectată este partea de sud a țării.