O sportivă braziliancă, Iziane Castro Marques, a fost deja exclusă din lotul naţionalei sale de baschet, chiar înainte de startul competiţiei, pe motiv că a făcut sex în cantonament.
Iziane Castro Marques a încălcat una dintre reguli şi şi-a adus bărbatul în cantonament. „L-am chemat să doarmă câteva nopţi cu mine„, a sunat explicaţia sportivei.
Federaţia Braziliană şi Comitetul de Organizare pentru JO din 2016 de la Rio de Janeiro n-au ţinut cont că este vorba despre o jucătoare importantă (a reuşit 21 de puncte în ultimul amical, 67-99 cu SUA) şi au exclus-o vineri din lot.
Selecţionata sud-americană se află în cantonament în Franţa, la Lille, acolo unde federalii au impus reguli asemănătoare cu cele de la Londra.
Presa braziliană exultă după această decizie, pe motiv că „această sportivă este la fel de indisciplinată şi de individualistă precum este Balotelli sau cum era Romario, având în vedere şi alte episoade anterioare. A promis că se schimbă, dar n-a făcut-o”.
Cum sportiva nu este accidentată, Brazilia nu are voie s-o înlocuiască, potrivit regulamentelor, astfel că va merge la JO cu 11 baschetbaliste, în loc de 12!